Tourest 2013 on edukalt lõppenud!

19.02.2013
22.rahvusvaheline turismimess TOUREST 2013 on edukalt lõppenud!

Messi korraldaja Eesti Turismifirmade Liidu andmetel
külastas kolme päeva jooksul messi rekordarv inimesi, milleks oli 36 316!

2013. aasta turismimess tõi kokku 403 eksponenti kokku 22 riigist: Araabia Ühendemiraadid, Austria, Belgia, Eesti, Egiptus, Horvaatia, Indoneesia, Jaapan, Leedu, Lõuna-Aafrika, Läti, Montenegro, Poola, Rootsi, Serbia, Soome, Sloveenia, Tai, Tuneesia, Türgi, Valgevene, Venemaa.

22. rahvusvahelise turismimessi avas Eesti Vabariigi Majandus- ja Kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Inimesi tervitasid ka Eesti Turismifirmade Liidu president Sven Lõokene ja EASi juhatuse liige Martin Hirvoja. Avamisel kuulutati välja Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) liikmete poolt valitud 2012. aasta Parim Turismiedendaja – Eesti meremuuseumi direktor Urmas Dresen - ning Parim Turismiobjekt – Lennusadam.

Tegevus toimus kokku 3 hallis.
Peahallis olid esindatud suurimad reisikorraldajad, paljud reisibürood, erinevad transpordiettevõtted nii maal, merel kui õhus, suur valik hotelle ja spaasid, erinevad sihtkohad, aga ka lisateenuseid pakkuvad ettevõtted, Välisministeerium ja Tarbijakaitseamet.

„Puhka Eestis“ hall andis suurepärase ülevaate Eestis pakutavatest võimalustest ning erinevatest kultuuripiirkondadest. Esindatud olid peaaegu kõik maakonnad koos oma piirkonna ettevõtjatega.
Lastehalli teemaks oli sel aastal „Klounide mängumaa“ ning kahel nädalavahetuse päeval oli pisematel turismifännidel võimalik meisterdada erinevaid meeneid, proovida vibulaskmist, vaadata teatrietendusi ja esinemisi, tantsida ning lustida koos klouni ja tema sõpradega.

Kahel esimesel päeval toimus seminariruumides ka erialaprogramm. Välisminsteerium keskendus sel aastal targalt reisimisele, mille raames välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Rasmus Lumi andis ülevaate konsulaartööst ja käsitles reisijatele olulisi teemasid. Tutvustati ka Facebook’is käivitunud Välisministeeriumi veebikonsulit ja mobiilirakendust „Reisi targalt“.
Valgevene turismiamet rääkis hotellitehnoloogiatest, tervise- ja sündmusturismist ning hoki 2014. aasta maailmameistrivõistlustest.
Laupäeval oli võimalik kuulata Germalo Reiside jutuvestjaid, kes tutvustasid huvitavaid ja omapäraseid reisisihtkohti.

Pealaval toimus pidevalt aktiivne tegevus: korraldati oksjoneid ja viktoriine, muusikaliste vahepaladega esinesid Eestist näiteks Hiiu Folk, folklooriselts Jõgevahe pere neiduderühm ja seto leelokoor Sõsarõ. Eksootilisematest etteastetest toodi lavale Indoneesia rahvatantsud Saman ning Gaba-Gaba, demonstreeriti ka Jaapani võitluskunste.

Viimase päeva lõpus kuulutas Turismiweb välja ka külastajate hääletamise tulemusena selgunud „Rahva lemmik messistendi“ peahallis ning „Puhka Eestis“ hallis.
Lemmikuteks olid sel korral 301 häälega GoAdventure ning 208 häälega Lääne-Virumaa.

Ka kõigi hääletajate vahel loositi välja 2 toredat auhinda:
"Romantikapaketi Kongo Hotellis" 2-le võitjaks osutus Olga Ševel
"Tervisepuhkus Sagadi mõisas" paketi 2-le võittis Karmen Paju.

Palju õnne võitjatele!

Täname kõikki osalejaid!

Delfi fotogaleriii messist>>>

Uudiste arhiiv