M. Gorki suveetendus „Vassa Zeleznova“ Kukruse Polaarmõisas

13.03.2013
Sel suvel etendub Kukruse Polaarmõisas uus suvelavastus M. Gorki "Vassa Zeleznova". Juulikuu jooksul antakse kokku 10 etendust.

Suveetendus Maksim Gorki "VASSA ZELEZNOVA"
Lavastaja: Eili Neuhaus
Kunstnik: Reili Evart
Peaosas: Ülle Lichtfeldt

M. Gorki loomingus eristub "Vassa Zeleznova" jõuliselt. Sisulisel tasandil on kätketud paljut tunnete ja tundlikkuse tasandil. Armastusest ei räägita palju, kuid sõnade taga aimdub sügavik.

"Vassa Zeleznova" on ühe perekonna lugu, mis leiab aset 19. saj. lõpus, Volga äärses linnakeses. See on lugu ühe perekonna vaimsest enesehävitamisest, kus igaüks hävitab ennast omal viisil. Perekonnapea Vassa Zeleznova on võimas, halastamatu, hell, raudne – naine, kes oma vaadete pärast ka mõrva ees tagasi ei kohku. Põhimõte - raha eest saab kõike on raudse leedi trump. Ärimaailma suurkujuna valitseb ja võimutseb ta kõigi ja kõige üle, kuid see illusioon on kerge purunema.

Tegemist on näidendiga, kus eredalt on kujutatud tolleaegset vene perekonda, kohalikke tüüpe ja erilist eluviisi - pidulist, patust, arutut. Ootamatult aktuaalselt puudutab see praegust ühiskonda, kus materiaalsete väärtuste ülehindamine viib perekondade lagunemiseni.

"Vassa Zeleznova" on tõeliselt huvitav näidend, kus kõigil osatäitjatel on mida mängida ja publikul avaneb võimalus langetada otsus, milliseid väärtusi elus hinnata.

Osades: Ülle Lichtfeldt (Rakvere Teater), Terje Pennie, Marin Mägi (Rakvere Teater), Natali Lohk (Rakvere Teater), Saara Kadak, Meelis Rämmeld (Ugala teater), Hannes Prikk ja Jõhvi teatri "Tuuleveski" näitlejad.

Osta pilet etendusele SIIT.

skoor

2.0

Viimane kommentaar:

"Mõis on vähese ajaga ilusaks tehtud, kuigi hoov vajaks täiustamist. Muuseum aga on, nagu öeldakse, veidi prosta. (2.0)" Anna hinnang

Ida-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv