Musica Sacra sarjas kõlab Mussorgski kuulus tsükkel Pildid näituselt

21.03.2013
Laupäeval, 23. märtsil 2013 kell 16 kõlab Pärnu Eliisabeti kirikus Modest Mussorgski kuulus tsükkel Pildid näituselt, esitajaks organist Ines Maidre.

Orelikava idee kandjaks on värav, portaal, mis avaneb püha ja piduliku, ülistatu ja kauaoodatu saabumiseks. Palmipuudepüha kontekstis väljendus see Jeesuse tulekus Jeruusalemma, kus rahvahulgad teda juubeldades ja palmioksi lehvitades tervitasid.

Kava esimeses pooles kõlav Rudolf Tobiase vaimulik muusika on jõuline ja spontaanne, rabades oma dramaatilisusega. Modest Mussorgski tsükli Pildid näituselt idee ja ülesehitus haakub värava ideega. Tsüklit läbivad Jalutuskäigud, mille karakter muutub erinevatest maalidest mõjutatuna, juhtides kuulaja viimase osa, Kiievi väravate apoteoosini, milles jalutuskäigu teema kõlab piduliku hümnina.

Organist Ines Maidre on esinenud arvukate soolokontsertidega nii kodu- kui ka välismaal, sealhulgas sellistes katedraalides nagu Westminster Abbey Londonis ja Notre-Dame Pariisis. Tema ulatuslik ja mitmekesine repertuaar sisaldab muusikat erinevatest aegadest ja stiilidest. Põnevaks on peetud Ines Maidre nüüdismuusikatõlgendusi, samuti on ta olnud mitmete eesti oreliteoste esmaesitaja. Praegu tegutseb ta Griegi Akadeemia õppejõuna Bergenis, Norras.

Üksikpääse 7 eurot ja perepääse 10 eurot (üks täiskasvanu ja kuni kolm alla 18-aastast last) müügil pool tundi enne kontserdi algust kohapeal.

Abonementpääse 25 eurot, müügil Piletimaailma ja Piletilevi müügikohtades ning Internetis aadressidel www.piletimaailm.com ja www.piletilevi.ee, annab õiguse külastada sarja kõiki kevadhooaja 2013 kontserte.

Kontserdisarjaga liitub publikukoolitusprogramm õpilastele, info ooper@parnu.ee

Koostöös: Eesti Kultuurkapital, Pärnu linn, Pärnu Eliisabeti kogudus, Pärnu Ooper

Sarja kunstiline juht on Andrus Kallastu

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv