Ülikooli botaanikaaed kutsub rõõmsale kevadnäitusele

21.03.2013
Tartu Ülikooli botaanikaaias on alates 21. märtsist võimalik uudistada mitmete lindude mune ja pesasid, mis pärinevad TÜ loodusmuuseumi ja Tartu Keskkonnahariduse Keskuse kogudest. Näha saab ka aasta linnu - nurmkana - mune.

"Lisaks munadele ja pesadele on urbepäeva ja lihavõttepühade puhul näitusel väljas ka pajud. Näha saab nii kohalike liikide värskeid oksi kui ka maailma väiksemaid pajusid TÜ loodusmuuseumi herbaarkogust," tutvustab TÜ loodusmuuseumi kuraator Ülle Reier. Kevadise tärkamismeeleolu loovad botaanikaaia aedniku Annela Nõmmiku tehtud pühadekaunistused.

Näituse raames toimub 6. aprillil kell 11.30-15.00 Linnalinnulaupäevak, kus kõigil soovijail on võimalik valmistada pesakaste, tutvuda erinevate tehispesade ja -varjualustega, avastada asjatundja saatel botaanikaaia linnuriiki, kuulata loengut aasta linnust ning tutvuda linnuvaatlusvahenditega. Lastele pakub Linnalinnulaupäevak mitmeid osavust proovile panevaid mänge ning muudki huvitavat. Üritus on osalejatele tasuta ja seda toetab Tartu linn.

Näitus on avatud 7. aprillini iga päev (ka pühade ajal) kell 10–17. Sissepääs TÜ botaanikaaia piletiga.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv