Lihavõtted kogu perele Eesti Vabaõhumuuseumis

27.03.2013
31. märtsil kutsub Eesti Vabaõhumuuseum tähistama lihavõttepühi. Kella 11-16 leiab muuseumist palju põnevaid tegevusi, mida jälgida või ise kaasa lüüa.

Köstriaseme talu suveköögis värvitakse looduslike vahenditega mune. Kuie koolimajas toimub kaunima pühademuna konkurss, kuhu on oodatud kõik kodus või muuseumi pajas värvitud ilusad ja isepärased munad. Kes ise kaasa ei löö, andku kauneimale munale oma hääl. Kell 13.30 algab koolimajas suur munakoksimise võistlus, kooli köögis saab meisterdada kartulist lihavõttejäneseid.

Kell 12.00 algab Kolu kõrtsi eest linnuvaatluspäeva jalutuskäik koos Tallinna Linnuklubi juhataja Linda Metsaoruga. Vastuseid saab igasugustele linde ja nende rännet puudutavatele küsimustele.

Härjapea talu perenaine tutvustab vastselt „Taluperenaisest“ loetud pühade näidismenüüd ja valmistab ka ise üht-teist head-paremat lauale. Lau poes saab õppida, kuidas punuda munadele värvilist korvi. Müügil on valik kauneid pühadepostkaarte 1930ndate aastate stiilis. Kaardid saab samas posti panna.

Sepa talu perenaine räägib kiikumisega seotud kombestikust ja õpetab lihtsa paela punumist. Muuseumi kiiged ootavad sind kiigeplatsil ja külaväljakul. Ole hoolikas ja järgi kiigel antud juhiseid!

Sutlepa kabelis algab kell 15.00 I ülestõusmispüha jumalateenistus. Teenib õpetaja Toomas Paul.

Nagu ikka, saab sõita hobusega ja Kolu kõrtsis pärast pikka paastuaega maitsvaid liha- ja munatoite mekkida! Sissepääs üritusele muuseumi piletiga.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv