Meremuuseum ootab külalisi ka pühade ajal

28.03.2013
Eesti Meremuuseumi näitused Lennusadamas ja Paksus Margareetas on 2013. aastal avatud kõigil riigipühadel, sealhulgas ka eesseisvate pühade ajal 29.-31. märtsil.

Eesti Meremuuseum kutsub kõiki inimesi pühadesaginas ka muuseumisse: avatud on nii Lennusadama angaarid, aurik-jäämurdja Suur Tõll kui ka Paksu Margareeta suurtükitorn.

„Muuseum on suurepärane koht, kus sisukalt vaba aega veeta ja miks mitte teha seda kalendri punastel päevadel, kui on rohkem aega oma lähedaste seltsis midagi vahvat ette võtta,“ põhjendas Meremuuseumi direktor Urmas Dresen pühadeaegset lahtiolekut. Ta lisas, et see teeb lihtsamaks ka turistide elu, kes muidu peaksid kinode ja kaubanduskeskustega piirduma.

Lennusadamas on käimas kevadhooaeg. Sellega seoses toimub tegevusi ka pühadenädalavahetusel. Pühapäeval, 31. märtsil jätkuvad Lennusadama lahtised meistrivõistlused, kus kõigil muuseumikülastajatel on võimalus panna proovile oma nutikus ja osavus. Lisaks toimub lastealal meisterdamistuba, kus pere noorimad saavad koos juhendajaga teha veealuse metsa. Tutvuda saab ka kevadhooaja näitusega „Allveefantaasiad: Jules Verne’i ja Ottomar Gerni unistused“. Lennusadam on pühade ajal avatud: 29. märtsil kell 11-17, 30. märtsil tavapäraselt kell 11-19 ja 31. märtsil kell 11-16.30 (kell 17 algab NUKU teatri etendus „20 000 ljööd vee all“). Suur Tõll on reedel ja laupäeval avatud samal ajal kui Lennusadama angaarid, pühapäeval saab laeva külastada kuni kella 19ni.

Paksus Margareetas saab aprilli lõpuni tutvuda allveearheoloogia näitusega „Retk laevavrakkide vaikusemaailma“. Paks Margareeta on 29.-31. märtsil avatud kell 10-18.

Esmaspäeval, 1. aprillil on suletud nii Lennusadam, Suur Tõll kui ka Paks Margareeta. Alates 1. maist läheb Eesti Meremuuseum üle suvegraafikule ja kõik näitused on avatud iga päev kuni septembri lõpuni.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv