Hiiumaa parvlaevad lähevad üle uut tüüpi tihedamale graafikule

10.04.2013
Alates 15. aprillist hakkab kehtima täiesti uus parvlaevade sõidugraafik Rohuküla-Heltermaa liinil.

Tegemist on suurema ühistranspordi ümberkorraldusega Hiiumaal, mis hõlmab ka bussiliiklust nii maakonnas kui ka kaugliinidel.

„Hiiumaa laevaliiklus läheb üle uuele tihedamale graafikule, kus põhigraafikus toimuvad väljumised sadamast iga kolme tunni järel, erandiks on varahommikused reisid Heltermaalt, mis toimuvad kahetunnise intervalliga, kuna siis sõidab ka teine laev Regula. Põhigraafikut sõidab parvlaev Hiiumaa, mis saab nüüd maksimaalselt koormatud. Väljumiste vahed vastassadamatest on vaid poolteist tundi ning seega peab laadimine ja lossimine toimuma väga kiiresti,“ ütles Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel.

Põhigraafikusse hakkab olenevalt hooajast ja nädalapäevast lisanduma täiendavalt reise ka teise laevaga. Treieli sõnul muutuvad sõidugraafikud suve lähenedes üha tihedamaks:15. aprill – 26. mai lisanduvad reisid kahe laevaga reede ja pühapäeva graafikusse, 27. mai – 19. juuni lisandub igapäevasesse graafikusse veel kaks ringi ning suve tippajal ehk 20. juunil – 20. augustil saab graafik olema enneolematult tihe, kus reisid väljuvad mõlemast sadamast iga pooleteise tunni järel. Kokku on suvise graafiku järgi reedeti ja pühapäeviti ühel suunal 11 väljumist ning tööpäevadel toimub mõlemast sadamast üheksa väljumist.

Uut tüüpi laevagraafikud sündisid kõigi osapoolte hea tahte ja pika koostöö tulemusena. „Uute laevade võimalustest lähtuvalt läks Kuivastu-Virtsu liin tihedamale 35-minutilisele sõidugraafikule üle juba 2011. aasta suvel. Varasemalt on ka Hiiumaa liinil sarnast graafikut katsetatud kahel suvel tippajal, kuid uute laevade võimsust maksimaalselt ärakasutava graafiku kokkulepe saavutati alles käesolevaks aastaks. Selline sõidugraafik jõustub 15. aprillist 2013 ja jääb kehtima ka järgnevateks aastateks,“ sõnas Treiel.

Laevagraafikud on üleval www.tuulelaevad.ee, busside uued sõidugraafikud on www.hiiumaa.ee lehel.

Uudiste arhiiv