Pärnu Eliisabeti kirikus kõlab klassikaline väärtmuusika Oleg Pissarenko seades

02.05.2013
Laupäeval, 4. mail kell 16 esitab Uue Muusika Kvartett koosseisus sopran Kersti Ala-Murr, klavessinist Lilian Jõesaar, tšellist Tõnu Jõesaar ja akordionist Jaak Lutsoja Pärnu Eliisabeti kirikus klassikalist väärtmuusikat Oleg Pissarenko seades. 2008. aastal loodud ansambli musitseerimist iseloomustab peen kõlataju, erinevate stiilide sulandamine, improvisatsioonilisus ja viimistletus.

Kersti Ala-Murr on viimased kuusteist aastat elanud ja töötanud Norras. 2009. aastal omandas ta Stavangeri Ülikoolis magistrikraadi professor Elizabeth Norberg-Schulzi lauluklassis ja aasta hiljem lôpetas ta samas Postgraduate Diploma programmi. Ta on õppinud ka dšäss-improvisatsiooni ja pedagoogikat. Lisaks soolokontsertidele Lääne-Euroopas, Skandinaavias, Ameerikas ja Kanadas on lauljatar osalenud Rahvusooper Estonia, Eesti muusikaakadeemia ooperistuudio ja Karlsruhe ooperikõrgkooli etendustes ning esinenud Nordfjordi ooperiorkestri, Pärnu linnaorkestri ning Stavangeri sümfooniaorkestri solistina.

Lilian Jõesaar on lõpetanud Eesti muusikaakadeemia Lilian Semperi klaveriklassis ja töötab kontsertmeistrina Tallinna Ülikoolis. Ta on mänginud vanamuusikaansamblis Rondellus rataslüürat, portatiivorelit ja kastanjette. Klavessinistina osaleb ta ansambli Baltic Baroque ja teiste kammeransamblite töös.

Tõnu Jõesaar on õppinud tšellomängu Tallinna Muusikakeskkoolis Laine Leichteri ja Eesti Muusikaakadeemias Toomas Velmeti tšelloklassis. Ta on olnud Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja Tallinna Kammerorkestri tšellorühma kontsertmeister, mänginud Tallinna Keelpillikvartetis ja kuulub keelpillikvartetti Noobel Nelik. Lisaks mängib ta ansamblites Tallinn Baroque, Tallinn Sinfonietta, Corelli Consort, Rondellus ja Baltic Baroque. Continuo-mängijana on Jõesaar osalenud Soome vanamuusikaorkestrite 6-korruse orkester ja Opus X töös.

Jaak Lutsoja on õppinud akordionit Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis ja tegutseb 1997. aastast vabakutselise muusikuna. Praegu töötab ta Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakooli pop-dšässosakonnas akordioniõpetajana ning Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias rütmimuusika ja akordionieriala õppejõuna. Ta on esinenud nii solisti kui ka ansamblistina lisaks paljudele Euroopa riikidele ka Ameerikas. Tema repertuaaris on lai valik muusikat pop-dšässist kuni klassikalise ja nüüdismuusikani.

Üksikpääse 7 eurot ja perepääse 10 eurot (üks täiskasvanu ja kuni kolm alla 18-aastast last) müügil pool tundi enne kontserdi algust kohapeal.

Abonementpääse 25 eurot
, müügil Piletimaailma ja Piletilevi müügikohtades ning Internetis aadressidel www.piletimaailm.com ja www.piletilevi.ee, annab õiguse külastada sarja kõiki kevadhooaja 2013 kontserte.

Kontserdisarjaga liitub publikukoolitusprogramm õpilastele, info ooper@parnu.ee

Koostöös: Eesti Kultuurkapital, Pärnu linn, Pärnu Eliisabeti kogudus, Pärnu Ooper.

Sarja kunstiline juht on Andrus Kallastu.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv