Corelli Music jätkab murelikult kultuuripärandi tutvustamist – Saksofonide ÖÖ emadepäevaks

10.05.2013
Agentuur Corelli Music jätkab kultuuripärandi tutvustamist kaunite kontsertidega täna ja homme, 10.–11. mail Tallinna vanalinna südames ja hiljuti uuele elule ärganud mõisalossis, millega tähistab ka saabuvat emadepäeva.

Koostöös Eesti tuntuimate jazzmuusikute ja säravate saksofonigurudega pakub Corelli Music võimalust veeta õdus õhtu maailma ühe kõige enam tundeid ja vaidlusi tekitanud pilli - saksofoni seltskonnas. Täna Toompea muusikasalongis ja homme Alatskivi lossis toimub „Saksofonide ÖÖ“.

Emadepäeva muusikaõhtud toimuvad agentuuri Corelli Music kontsertidele omaselt erilise auraga ajaloohõngulistes mõisates ja muusikasalongides. Tänane Toompea muusikasalong on ammu välja müüdud ja Alatskivi lossi veel saadaval vaid viimased piletid, mis näitab publiku suurt huvi selliste kontsertide vastu.

Kuid korraldaja on väga mures mõisakontsertide jätkusuutlikkuse pärast. Ka väljamüüdud saalide korral ei kata piletitulu professionaalsete muusikute kontsertide maapiirkondadesse viimise suuri kulusid, kuid puudub riiklik poliitika selle probleemi lahendamiseks. Tipptasemel kontserdid maarahvale on regionaalpoliitiline küsimus, millele pakub lisaväärtust ka mõisate kui ajaloo- ja arhitektuuriväärtuste kasutamine piirkondlike kultuurikeskustena.

Järgmised Corelli Music mõisakontserdid heategevas sarjas „Eesti mõisad 2013“ algavad juba 19. juunil Atla mõisas ja jätkuvad 25.-28. juulini veel neljas erinevas mõisas – Kõltsu, Eivere, Räpina ja Lasila mõisates. 15 aastat igal suvel toimunud heategevuslik sari on tutvustanud 58 eri mõisa üle Eesti ja toetab sel aastal Lasila mõisakooli klaverifondi.

„Saksofonide ÖÖ“ on lummav vaatemäng, mille peategelased Raivo Tafenau ja Siim Aimla kasutavad peaaegu tervet saksofonide perekonda ning loovad koos oma ansamblikaaslastega vapustavaid helikooslusi, tutvustades samas saksofoni ajalugu ja esitades muusikanäited eri aegadest.

Võluvalt kauni muusikaga kevadõhtuid saab nautida 10. mail Toompea muusikasalongis endises Stackelbergide linnapalees, mida tänapäeval teatakse Tööandjate majana ja 11. mail sarjas „Mõisaromantika“ imekaunis Alatskivi lossis. Ajaloolised hooned lummavad oma luksuslike interjööridega ning Toompeal ka uhke vaatega merele ja vanalinna katustele.

Raivo Tafenau räägib oma armastatud pillist nii: „Kui Adolf Sax oma „käkerdisega“ 1841. aastal valmis sai, tabas teda ja tema saksofoni meeletu põlguselaine, eriti klassikalistelt muusikutelt. Legend räägib, et kui helilooja Hector Berlioz kirjutas oma teosesse saksofonipartii, lahkusid kõik nn akadeemilised muusikud demonstratiivselt proovist. Tänu virtuoossetele muusikutele kujunes saksofonist aga üks jazzmuusika alustalasid ja tänapäeval suhtuvad ka akadeemilised muusikud saksofoni kui võrdväärsesse partnerisse. Tänaseks on selle pilliga muudetud maailma ja leiutatud uusi muusikastiile, keegi ei kujuta enam ette jazz- või popmuusikat ilma saksofonita.“

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv