Tallinna Filharmoonia alustab tasuta kontserdisarjaga

10.06.2013
Tallinna Filharmoonia alustab sellesuvise tasuta "Pargimuusika" kontserdisarjaga – avakontsert toimub 13. juunil kell 18 Kadrioru pargis.

13. juunil kell 18 avab kontsert "Suvi Vivaldiga" sellesuvise Pargimuusika sarja. Kadriorus esineb barokk-kostüümides Püha Mauritiuse ansambel ja tenor Endrik Üksvärav. Piknikukorv kaasa!

17. juunil kell 19 esineb Estonia kontserdisaalis Tallinna sõpruslinna Hangzhou sümfooniaorkester Hiinast. Kavas Wagneri avamäng ooperile "Rienzi", Wenjing Guo kontsert bambusflöödile ja orkestrile ning Šostakovitši 5. sümfoonia "Revolutsiooniline". Solistina astub üles Junqiao Tang, kes on bambusflöödi mängijana võitnud nii Grammy kui ka Oscari. Tasuta pilet palun välja võtta piletilevist või Estonia kontserdisaali kassast.

Mustpeade maja avas suveks uksed. Kauneid keskaegseid ruume saab uudistada väikese tasu eest. Koos Jüri Kuuskemaa bukletiga on ringkäik täiuslik. Lahtioleku aegu palun vaadata www.mustpeademaja.ee või küsida 6699940

"Suvi Vivaldiga" on sarja "Pargimuusika" selle suve esimene kontsert. Igasse parki läheme kavaga, mis haakub selle linnaosa või pargi asutamise ajastuga.
Piknikukontsertide sari on ühe seni unarusse jäänud, aga maailma linnades olulise ja kauni traditsiooni elustamine, mis algas Tallinn 2011 toel. Tasuta sari rõõmustab Tallinna elanikke juba kolmandat aastat.
Piknikukorv ja istumisalus kaasa!

Kadrioru park paigaldab kontserdile ka toole.

Pargimuusika kontsert toob Kadrioru parki barokk-kostüümides muusikud ja ajastu pillid. Eesti ainsal barokk-mandoliinil mängib Alina Sakalouskaya, barokk-tšellol musitseerib Villu Vihermäe (kes jagab ka kommentaare, vabas õhus oleks kavaraamat eriti kohatu), klavessiinil esineb Ene Nael. Endrik Üksvärav lõpetas ühe aasta õpingud varajase muusika laulu alal Haagi Konservatooriumis, Madalmaades. Edasi jätkab ta kõrgemal astmel ja kiirendatud programmi järgi.

Kavas kaunite meloodiate ja sillerdava virtuoossusega Vivaldi teosed. Kõlavad tenoriaariad, kontsert mandoliinile ja tšellosonaat. Vivaldi üldtuntud ja paljumängitud teoste kõrval pakume selles kavas tõelisi pärle, mida kuuleb kontserdilavadel harva, kuid mis annavad seda enam avastamis- ja äratundmisrõõmu. Paljud teosed on just hangitud Saksamaa raamatukogudest ja kõlavad Eestis esmakordselt. Enamus seadeidki on tehtud ensambli enda poolt.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv