Corelli Music alustab muusikasuve 2013 Atla mõisas

18.06.2013
Sel kolmapäeval, 19. juunil alustab Corelli Music tihedat muusikasuve 2013 kontserdiga Atla mõisas Juuru kihelkonnas 15. toimumisaastat tähistavas heategevuslikus kontserdisarjas „Eesti mõisad 2013“.

Ainulaadse kontserdi harvakuuldavast 18. sajandi prantsuse muusikast (Couperin, Dagincour, Duphly) annab kell 19 mõisa ait-kunstikoolis prantslannast klavessiinikunstnik Elisabeth Joyé.

Traditsiooniliselt tutvustab mõisa arhitektuuri ja ajalugu Jüri Kuuskemaa. Sari on tutvustanud juba 58 erinevat mõisa üle Eesti ja toetab sel aastal Lasila mõisakooli klaverifondi. Sari jätkub kontsertidega 25.-28. juulini Kõltsu, Eivere, Räpina ja Lasila mõisates. Corelli Music pakub kauneid kontserte läbi kogu suve, mis saab võimsa lõpetuse festivalil “Tallinna tornid” 29.-31. augustini.

Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, aastast 1999 igal suvel toimunud kontserdisari „Eesti mõisad“ on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus ja kultuuripärandi arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusikaga. Lisaväärtuse annavad haaravad ajaloolised selgitused kunstiloolaselt Jüri Kuuskemaalt ja kogu publikule võimalus kuuluda metseenide vanasse auväärsesse seltskonda.

Elisabeth Joyé on Euroopa tippmuusik, kes on võlunud kriitikuid oma väga loomuliku, väljendusrikka ja värvika mängumaneeriga. Kontserdid on teda viinud pea kõigile Prantsusmaa barokifestivalidele kui ka Hollandi, Belgia, Itaalia, Hispaania ning Mehhiko lavadele.

Suvel 2013 saab sarjas “Eesti mõisad” nautida kahte erinevat barokkmuusika kava, mõlemad on tõeline crème de la crème muusikagurmaanidele. 19. juunil esitab Atla mõisas tundelise 18. sajandi klavessiinimuusika pärle võluv prantslanna Elisabeth Joyé. Kontsert toimub koostöös Eesti Klavessiinisõprade Tsunftiga, kelle korraldataval Ajalooliste klahvpillide ja orkestrimuusika suvelaagri kursustel Juurus jagab oma teadmisi ka Elisabeth Joyé.

Järgmises neljas mõisas 25.-28. juulil pakuvad imekaunist barokkmuusikat kontratenor Ka Bo Chan ja barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel. Selle kavaga jätkab Corelli Music jõulufestivalil 2012 alanud barokiaja müstilise hääleliigi kontratenori tutvustamist. Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa.

“Eesti mõisad 2013” pakub selle suve viie mõisakontserdi publikule ja kõigile metseenihingega inimestele, kultuuriteadlikele toetajatele ja sponsoritele võimaluse toetada veebruaris 2013 asutatud Lasila mõisakooli klaverifondi, et aidata asendada mõisakooli saalis olev vana klaver uuega veel sellel aastal. Uus klaver mõisakooli saalis parandab oluliselt õpilaste hariduse kvaliteeti ja pakub edaspidi võimaluse ka ümbruskonna elanikele nautida tipptasemel kontserte mõisasaalis aastaringselt.

Lasila mõisakooli klaverifondi saab toetada sihtannetusega Rakvere Vallavalitsuse arveldusarvele nr 10502017536000 märgusõnaga KLAVER, “Eesti mõisad 2013” kõikidel kontsertidel on avatud annetuskastid ja toimuvad heategevusmüügid. Sarja lõppkontsert Lasila mõisas 28. juulil 2013 kell 18 on piletiteta, sissepääsuks on vaba suurusega annetus Lasila mõisakooli klaverifondi. Uue klaveri ostmiseks vajaliku raha, u 10000.- € kokkusaamiseks kirjutati 27. mail alla kolmepoolne Hea Tahte Koostööleping Lasila Põhikooli, Rakvere Vallavalitsuse ja agentuuri Corelli Music esindajate poolt.

Corelli muusikasuvi 2013

19. juunil
saab Atla mõisas Juuru kihelkonnas alguse 15. mõisamuusika suve tähistav heategevuslik kontserdisari „Eesti mõisad 2013“. Sari toetab seekord Lasila mõisakooli klaverifondi ning jätkub kontsertidega 25.-28. juulini Kõltsu, Eivere, Räpina ja Lasila mõisates.

Kuulda saab kaht barokkmuusika kava, mis mõlemad tõeline créme de la créme muusikagurmaanidele. Juunis esineb võluv prantslannast klavessiinitar Elisabeth Joyé, koostöös Eesti Klavessiinisõprade Tsunfti korraldatava suvelaagriga ning juulis kontratenor Ka Bo Chan koos barokkansambliga Corelli Consort, kõiki mõisaid tutvustab oma tuntud headuses Jüri Kuuskemaa. Sari pakub selle suve viie mõisakontserdi publikule ja kõigile metseenihingega inimestele, kultuuriteadlikele sponsoritele ja toetajatele võimaluse anda oma panus Lasila mõisakooli klaverifondi. Uue klaveri ostmiseks vajaliku raha, u 10000.- € kokkusaamiseks kirjutati 27. mail alla kolmepoolne Hea Tahte Koostööleping Lasila Põhikooli, Rakvere Vallavalitsuse ja agentuuri Corelli Music esindajate poolt.

22. juuli õhtul tähistab Corelli Barokkorkestri pidulik kontsert „Corelli kuninglik barokisära“ Kadrioru Pargi 295. aastapäeva Kadrioru lossi lilleaias.

1.-10. augustini on tulemas sumedad päikeseloojakukontserdid Põhja-Eesti väikestes maakirikutes ja kabelites küünlavalguses, noore tšellisti Johannes Sarapuu ja Bachi imelise muusika seltsis

Corelli muusikasuvi 2013 saab võimsa lõpetuse 29.-31. augustil Tallinna kuulsast „kilukarbisiluetist“ inspireeritud omapärase festivaliga „Tallinna tornid“. Nagu uuenenud siluetis on kõrvuti vanad tornid ja uued tänapäeva pilvelõhkujad ehk kogu meie iidse pealinna ajalugu, nii ka vastavalt torni ajastule täituvad erineva muusikaga kirikud, Raekoda, Kuberneri aed Pika Hermanni jalamil, Köismäe torn, aga ka Viru hotelli katusekino, Snelli tiigi kaldad ning festivali lõpetuseks Muinastulede öö. Mõned esinejad – Hanna-Liina Võsa, Lembit Saarsalu, Jaak Lutsoja, RO Estonia poistekoor ja Hirvo Surva, pianist Kadri-Ann Sumera, kitarrivõlur Kristo Käo põneva tantsude kavaga, ansambel Noorkuu jpt

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv