Maret Olveti ja Lev Vassiljevi ühisnäitus Kuressaare linnuses

09.07.2013
Kolmapäeval, 10. juulil kell 16 avatakse Kuressaare linnuse keldrikorruse näitusesaalis graafikute Maret Olveti ja Lev Vassiljevi ühisnäitus "Kahekesi koos".

Näituse nimi tuleneb asjaolust, et selle autorid töötavad ühes ateljees. Kunstnike endi sõnutsi on nende ellusuhtumine sarnane, olugugi, et kasutatavad meediumid on erinevad.

Maret Olvet on veendunult pühendunud erinevate graafikatehnikate käsitlemisele. Oma pikal loomingulisel teel on ta katsetanud kõiki graafilisi menetlusi ja fotot, teinud illustratsioone ja plakateid ning eksliibriseid. Viimastel aastatel on tal valdavateks tehnikateks kõrgtrükk ja serigraafia. Värvide kasutamine on teoste rütmi tagamisel oluline. Sellel näitusel on esitatud viimastest sarjadest tööd "Aeg I" ja "Aeg II". Need tööd olid ka Mareti äsjalõppenud näitusel Helsingis Eesti majast Tuglas galeriis.

Näitusel esitletakse uut kataloogi "Maret Olvet / Prints", koostajad Mart Lepp ja Maret Olvet. Esitlusele tulevad veel Maret Olveti minikataloog "Eksliibrised", samuti Maret Olveti koostatud miniraamat "Eksliibrised".

Lev Vassiljev on graafik ja maalija. Ta on illustreerinud raamatuid, teinud plakateid ja eksliibriseid. Viimastel aastatel on ta jäänud truuks temperamaalile. Lev´i meelisobjektideks on naisfiguurid, samuti abstraktsed kompositsioonid. Selleks näituseks valis ta loodusmotiive, mis meenutavad Saaremaad: "Kadakad", "Lend", "Videvik". Viimastest abstraktsetest töödest on näitusel "Visioon I" ja Visioon II".

Näitusel esitleb autor oma uut kataloogi "Lev Vassiljev / maalid ja graafika" ja mappi "Lev Vassiljev / Väikegraafika".

Väljapanek jääb avatuks käesoleva aasta 24. augustini, selle teokssaamist on toetanud Eesti Kultuurkapital ja Eesti Kunstnike Liit.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kuressaare, Saaremaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv