Soome omanikud plaanivad ehitada Viru külge veel ühe hotelli

24.03.2005
Viru kõrvale kõrghoone ehitamiseks on linn aastal 1998 loa andnud.

Soomlased tahavad ehitada 23-korruselise Viru hotelli kõrvale teise, 17-korruselise ning 180-toalise hotelli, mille ehitus läheb maksma üle 235 miljonit krooni.

Soome SOK-kontserni tütarfirma AS Sokotel on sõlminud uue hotelli ehitamiseks lepingu Pontos Grupiga, uus hotell peaks uksed avama 2007. aasta kevadel. Uue hotellihoone omanikuks saav Pontos on ehituskontserni SRV omanikele kuuluv kinnisvarainvesteeringutega tegelev ettevõte.

Praegune Pontos Oy tegevdirektor ning varem pikka aega Viru hotelli juhtinud Yrjö Vanhanen ütles Päevalehele, et uus hotell tuleb terrasside poolele, kus on varem olnud basseinid-purskkaevud ja merineitsi kuju ning praegu on restoran Amirollo. “See ei tule pargi sisse, ühtegi puud hotelli ehitamiseks maha ei võeta,” kinnitas Vanhanen.
Hoone arhitekti Ain Padriku sõnul on hoonet vaja selleks, et tasakaalustada kogu Viru kompleksi. “Muidu on see nagu noaga lõigatud,” põhjendas Padrik.

Kahe hoone vahele õhuvahe

Praeguse ja uue hotelli vahele jääb Padriku sõnul 4-meetrine õhuvahe, alumise kahe korruse tasandilt hotellid ühendatakse. Alumistele korrustele on planeeritud restoranid-kohvikud. Hoone fassaad tuleb tumedast klaasist, kontrastina Viru keskuse heledusele.

Loa kõrghoone ehitamiseks andis linn juba 1998. aastal detailplaneeringut kehtestades. “Midagi pole veel tehtud, aga juba materdatakse ajakirjanduses maapõhja,” kurtis arhitekt. Eskiisi ei nõustunud Padrik veel Päevalehele andma, sest see pole veel täiesti valmis.

Vanhaneni sõnul peaksid arhitektid Künnapu ja Padrik esitama esimese hotelli eskiisi kahe nädala pärast.
Arhitektide liidu esimehe Margit Mutso sõnul pole liidul hetkel hoone sobilikkuse kohta seisukohta, sest eskiisprojekti pole veel nähtud ja nõukogust pole see samuti läbi käinud.

Mis saab uue hotelli nimeks, pole veel kindel, kuid Vanhaneni sõnul tuleb selleks tõenäoliselt “Sokos Hotel” millegagi.

Ettevõtte eesmärk on arendada välja kahe hotelliga seostuv ja vanalinna vahetus läheduses paiknev vabaajakeskus arvukate restoranide, ilusalongide ja väikse tervisekeskustega, konverentsiruumide ja ostuvõimalustega. Uus hotell peaks avama uksed 2007. aasta kevadel.

Endiselt on võimalik ehitada kinnine jalakäijate sild Viru keskuse ja teisele poole Narva maanteed jääva tulevase Rotermanni kvartali hoonete vahele.


Eesti Päevaleht

Uudiste arhiiv