Muuseumitunnid Läänemaa muuseumis

05.09.2013
Läänemaa Muuseum kutsub Sind osalema erinevates muuseumitundides.

Pilt ja etendus: Ilon Wiklandi joonistuste põhjal mõtlevad lapsed välja näidendi. Stsenaariumi kirjutamine, harjutamine ja esietendus. Tähtis roll on ka publikul. Kestvus 1 tund.

Suur seiklusterada: Seiklusterada läbib kolme põnevat Haapsalu muuseumi – Iloni Imedemaa galeriid, Läänemaa Muuseumi ja piiskopilinnust. Igas paigas tuleb lahendada põnevaid ja vajalikke ülesandeid, mis juhatavad sind rajal edasi. Tegemist tuleb Koodimurdmisega, Mõistatuste Müsteeriumiga ja tagatipuks saab veel otsida peidetud kulda ning võidelda oma au eest lahingus. Programmi kestvus ca 2 tundi.

Koodimurdmine: Ilon Wikland on maailma kuulus illustraator. Peale selle, et ta on kuulus, on ta ka natuke salapärane. Tema joonistatud piltide ja kujukeste sisse on peidetud salajane kood. Sinul ei ole muud vaja teha kui see kood murda. Programmi kestvus 35 min.

Rehielamu – selle sees ja selle ümber: Mida kujutas endast rehielamu? Kes elasid talus ja millega nad tegelesid? Mille poolest on eriline Lääne – Eesti talu? Tööd ja tegemised. Saame teada, kes elab ahju taga.
Programmi hind 1 EUR õpilase kohta (hind sisaldab Läänemaa Muuseumi, Kooli 2, külastust). Programmi kestvus 40 min.

Kui vaarvanem koolis käis: Kuidas möödus meie esivanemate esimene kooliaasta? Mida pidi teadma enne kooli minemist? Õpime lugema, teeme vaheaja ja saame teada kuidas ulakaid korrale kutsuti.
Programmi hind 1 EUR õpilase kohta (hind sisaldab Läänemaa Muuseumi, Kooli 2, külastust). Programmi kestvus 45 min.

Mihklipäev: Mihklipäevaga seotud kombed, uskumused, tegemised. Kellele oli mihklipäev kõige rohkem meele järele? Mis sai lambast, kes mihklipäeva üle elas? Kuidas peksti rehte ja rabati rukist. Kestvus 30 - 40 minutit.

Katsed ja katsetused Iloni köögis: Läbi kuue põneva eksperimendi saavad lapsed teda kuidas tekivad pilved, milleks on võimeline õhurõhk, kuidas tekib süsihappegaas ja samas on kõik tasakaalus. Tund toimub Iloni köögis Iloni Imedemaal. Kestvus u 30 min.

Vaata täpsemat kirjeldust Läänemaa Muuseumi kodulehelt.

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv