Estonian Airiga lendas kaheksa kuuga 378 040 reisijat

05.09.2013
Kaheksa kuu kokkuvõttes oli Estonian Airi reisijate arv 378 040, sealhulgas augustis 51 976. Tänavu aasta esimesel kaheksal kuul toimus 7365 lendu, sealhulgas augustis 878.

Estonian Airi restruktureerimisplaan näeb ette reisijate arvu vähendamist proportsionaalselt lennusihtkohtade ja lennukipargi vähendamisega,“ kommenteeris Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.

Käesoleva aasta alguses olime reisijate arvu prognoosidest pisut maas, kuid juunis, juulis ja augustis on need olnud vastavuses plaanidega. Ka ettevõtte tulude osas oleme seatud eesmärgid saavutanud.“

Tänavu on edasi-tagasi lendude arv eelmise aastaga võrreldes vähenenud rohkem kui poole võrra. Samas oleme suutnud oma lennukeid paremini täita, mis on meie lennutegevuse efektiivsust tunduvalt tõstnud,“ lisas Palmér.

Lisaks regulaarlendudele teeb Estonian Air ka tellimuslende lennutades spordiklubide meeskondi Euroopas toimuvatele mängudele. „Estonian Airil on Eesti jalgpallikoondisega pikaajaline koostöö, kuid sel kevadel ja suvel tegime mitmeid tellimuslende ka erinevatele Skandinaavia ja Euroopa jalgpalli- ja hokiklubidele,“ rääkis Palmér. Märkimisväärsemad lennud olid näiteks koos Hollandi jalgpallimeeskonnaga AZ Alkmaar Ateenasse UEFA Euroopa liiga kvalifikatsioonimängule või Eesti korvpallikoondise lennutamine Sofiasse EM-finaalturniiri finaalseeria avamängule kolm päeva enne unustamatut kordusmängu, mille Eesti koondis Tallinnas võitis.“

Tellimuslendude tegemine võimaldab Estonian Airil lennukeid paremini utiliseerida. „Meie praegune lennugraafik on tehtud viiele lennukile, kuid ettevõtte lennukipargis on seitse õhusõidukit,“ selgitas Palmér. Meil on koostööleping, mille kohaselt teeb üks meie lennukitest 2015. aasta lõpuni lende Leedu lennufirmale Air Lituanica. Lisaks on meil hea koostöö Skandinaavia ja Inglismaa tellimuslendude vahendajatega seitsmenda lennuki rakendamiseks.“

Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 2013. aasta esimesel kaheksal kuul 99,6 protsenti, mis on mullusest 0,7 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Air parandas oluliselt lendude väljumise täpsuse näitajat - lendude punktuaalsus (15 minutit) oli 90,9 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 7,1 protsendipunkti võrra kõrgem. Augustis oli regulaarsus 99,9% ning punktuaalsus 94,5%.

Eesti rahvuslik lennufirma Estonian Air on suurim vedaja Tallinna lennujaamas. Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim.

Estonian Airi missiooniks on pakkuda regulaarseid lennuühendusi vähemalt kaks korda päevas Eestile strateegiliselt olulistesse sihtkohtadesse, kuhu on olemas piisav nõudlus.

skoor

4.3

Viimane kommentaar:

"Minu jaoks alati esimene valik, kui on vaja kuskile lennata. Kodumaisega ikka parem reisida :) Pole kordagi pidanud kurtma lendude... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv