Lõuna Aafrika toidu nädalad 27.09.-11.10.2013

30.09.2013
Kolmandat korda toimuvad Meriton Grand Conference & Spa hotellis (Paldiski mnt. 4) Lõuna-Aafrika roogi tutvustavad nädalad.

Lõuna–Aafrika köögi nädalad toimuvad koostöös Lõuna-Aafrika Vabariigi Saatkonnaga Soomes ajavahemikus 27.09.-11.10. Korraldamisel on suureks abiks ka Paul Senosi, Tallinna Euroopa koolist.

Avaüritusena toimus pidulik gaala õhtusöök 27.septembril, kus avakõne pidasid Lõuna-Aafrika Vabariigi suursaadik hr. Sello Moloto ja Meriton Hotels Group AS peadirektor hr. Heinz Weisl.

Muusikalise poole eest kandis hoolt grupp nimega Meissa Niang & Sila Fato. Senegalist pärit laulja Meissa Niang on tuntud oma ainulaadse hääle poolest. Ta resideerub hetkel Helsingis ja on Eestit külastanud mitmel korral. Sila Fato asutaja on soomlanna Maarika Autio, kes on rahvusvaheliselt tunnustatud balafoni mängija. Balafon on Lõuna-Aafrika traditsiooniline pill, mis sarnaneb vibrafonile või ksülofonile, kuid on üleni puidust ja kõlakojad on meisterdatud erineva suurusega kookose või ahvileivapuu viljadest. Cheikh Cissokho on maast madalast õppinud kora harfi mängimise saladusi. Yerime Gueye on nõutud löökpillimängija, eriti palju lugusid on jutustada tema“kõnelev” trumm tama´l.

Avagaala menüüs olid Aafrika kreemjas kõrvitsasupp, grillitud merihunt, jaanalinnuliha lisanditega ja Aafrika piimatort. Veinid olid firmalt West Cape.
Lisaks gaalal pakutavatele roogadele valmib Meritoni kokkade ja kondiitrite valik Lõuna-Aafrika toite, mida saab maitsta kohvikus Mademoiselle ja bistroos Mary.

Mademoiselle kohvik on avatud iga päev 7:00 – 23:00. Bistroo Mary avatud E-R 12:00 – 15:00. Mõlemad asuvad Meriton Grand Conference & Spa hotellis.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv