Palermo terviseradadele kerkis harjutussein

04.10.2013
Rakvere Palermo terviseradade Tammiku-poolse parkla juurde kerkis hiljuti harjutussein, mis teenis koheselt harrastajate sooja vastuvõtu.

Multifunktsionaalne harjutussein võimaldab harrastusportlastel sooritada nii erinevaid venitus- kui ka jõuharjutusi, talvel saab suusarajale minnes pingil istuda ja panna jalga suusasaapad või lihtsalt hinge tõmmata.

Harjutusseina paigaldamise initsiaatoriks on sihtasutus Eesti Terviserajad, mille juhi Jaak Teppani sõnul said esimesed analoogsed seinad üles juba kaks aastat tagasi.

"Viis esimest nii-öelda testseina paigaldasime 2011. aasta sügisperioodil," rääkis Teppan. "Eelmisel aastal lisandus neile veel kolmteist. Tänavuse sügisega kokku püstitame ligi 30 seina ehk saame suurema kasutusega rajad kaetud."

Kokku on Jaak Teppani ütlusel vabariigis ligi 90 terviserada.

Praegu paigaldatavad seinad on varasematest täiuslikumad. Harjutuste tegemisel on abiks juhised.

"Uutel seintel on funktsionaalsust juurde tulnud - neil on võimalik sooritada praktiliselt kõiki venitus- ja lisaks jõuharjutusi - tõmmata lõuga, teha tirelit või taga toengus kätekõverdusi ja muud," lausus Teppan. "Kellel kujutlusvõimet rohkem, see leiab ka rohkem võimalusi."

Eesti terviseradade arendusprojekt on Merko Ehituse, Eesti Energia ja Swedbanki algatatud ühisettevõtmine, millega uuendatakse pidevalt Eesti terviseradasid ja looduslikke sportimiskeskusi.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Väga ilus linn on Rakvere! (5.0)" Anna hinnang

Rakvere, Lääne-Virumaa

Rakvere, Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv