Püha Mauritiuse barokiõhtu ja ekskursioon Mustpeade majas

14.10.2013
24.10 PÜHA MAURITIUSE BAROKIÕHTUD, Mustpeade maja Vennaste tuba kell 19:00
Sari PÜHA MAURITIUSE BAROKIÕHTUD
Harf – elegantsi puudutus


LILIAN LANGSEPP barokkharf, ALINA SAKALOUSKAYA mandoliin ,
ENE NAEL klavessiin, VILLU VIHERMÄE barokktšello, kommentaarid

Kavas: Bach, Händel, Corrette

Lilian Langsepp on Eesti ainus barokkharfimängija. Tema esitatav kava on eriliselt õrn ja elegantne. Viimastel aastatel on Lilian Langsepa eelistused olnud ajaloolised harfid, guzheng (hiina traditsiooniline keelpill) ning gregooriuse laulude orelil saatmine. Tema järjepidev loometöö on suunatud harfimängu improvisatsioonile ning erinevate stiilide ja tehnikate edasiarendamisele. Ta on tutvustanud keskaja muusikat nii Euroopas kui ka USA-s, Hiinas, Indias ja Sri Lankal ning teinud seda põhiliselt harfimängijana Festivitas Artium Schola koosseisus.
Lilian Langsepp on Tartu Ülikooli filosoofiadoktorant ja õppejõud ning õpetab harfi ja muusikateooriat ka Heino Elleri nimelisesTartu Muusikakoolis.

Kava näitab harfi osa Euroopa muusikas varajasest Hispaania barokist Inglise ja Prantsuse kõrgbarokini välja, teekond läbi kolme sajandi, 16. – 18. aastasajas. Kava esimeses pooles keskendutakse harfi, teises pooles ansamblimuusikale. Langesepp tutvustab kommentaaridega nii oma haruldast pilli kui ka teoste leidmislugusid. Kõik harfilugude seaded Langesepa enda tehtud, nii et haruldane kontsert, mida kuuleb Eestis vaid üks kord.

Vennaste toas on õdus õhkkond - küünlavalgel esinevad ajastu rõivastuses muusikud. Täiesti ainulaadne barokk-kontsert! Esinejatelt ka asjakohased kommentaarid.
Iga kontserdi avab Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakooli laps-barokkartist.

Piletid 12 / 8 €
Piletihinnas tervitusjook

Toetajad Altia Eesti ja Estonia kostüümilaenutus
Koostööpartner Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakool

Hooaja peasponsor on Tallinna Filharmooniat juba mitu aastat toetanud Altia Eesti AS, kes on Põhja- ja Baltimaades tegutseva juhtiva alkoholifirma Altia Corporation tütarettevõte. Altia toodab ja turustab mitmeid tuntud kohalikke ja rahvusvahelisi joogibrände.

RINGKÄIK MUSTPEADE MAJAS, kell 18:00
22. oktoobril vene keeles, 23.oktoobril eesti keeles

Kolmes erinevas hoones paiknevas Mustpeade majas on mitu saali ning kümneid suuremaid ja väiksemaid ruume, kuhu kontserdipublik tavaliselt ei satu, eriline siseõu ning eraldi sissepääs Pühavaimu tänavalt.

Tunniajast jalutuskäiku läbi Tallinna ajaloo ühe eredama ja põnevalt salapärase maja juhib ajaloolane Jüri Kuuskemaa.

Pilet 5 €

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv