August oli majutusettevõtetele edukas

15.10.2013
Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2013. aasta augustis 385 600 välis- ja siseturist, mis oli 12% enam kui eelmise aasta samal ajal, teatab Statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

Augustis kasutas majutusettevõtete teenuseid 249 100 välisturisti ning mulluse augustiga võrreldes suurenes nende arv 11%, teatas statistikaamet.

Rohkem turiste saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt (vastavalt 32%, 19% ja 12%). Enam turiste kui mullu augustis saabus ka Leedust, Poolast, Rootsist, Suurbritanniast ja Ukrainast. Saksamaalt nagu ka mitmetest teistest Euroopa riikidest saabunud turiste peatus majutusettevõtetes vähem kui samal kuul aasta tagasi. Samas Aasia riikide turistide huvi Eesti vastu on viimastel aastatel suurenenud. Majutusettevõtetes peatus Aasia riikidest 44% rohkem turiste kui eelmise aasta augustis.

66% majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinna majutusettevõtetes, 17% Lääne-Eestis, 9% Lõuna-Eestis, 8% Kesk- ja Kirde-Eestis ning Harjumaal. Enamik välisturistidest saabus Eestisse puhkama, viiendikul oli Eesti külastamiseks muu põhjus.

Augustis peatus majutusettevõtetes 136 400 siseturisti ehk 15% enam kui eelmise aasta samal kuul. Ligi kaks kolmandikku siseturistidest oli puhkusereisil, 23% tööreisil. Võrreldes juuliga suurenes tööreiside ja vähenes puhkusereiside osatähtsus.

60% siseturistidest peatus Lääne- ja Lõuna-Eesti majutusettevõtetes, viiendik Põhja-Eestis. Kirde- ja Kesk-Eesti majutusettevõtete teenuseid kasutasid siseturistid vähem.

Augustis pakkus külastajatele teenust 1182 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 21 400 tuba ja 50 300 voodikohta. Täidetud oli enam kui pool tubadest ja 47% voodikohtadest. Tallinnas oli nii tubade kui ka voodikohtade täitumus riigi keskmisest kõrgem.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 32 eurot ning oli eelmise aasta augustiga võrreldes kaks eurot kallim. Tallinnas maksis ööpäev 39 eurot.

Uudiste arhiiv