Luhtre turismitalu avas jälle uusi ruume

30.10.2013
Kes Luhtre turismitalus käinud, see teab, et siinne kompleks pidevalt laieneb. Pühapäeva, 27. oktoobri õhtul kutsus pererahvas koostööpartnereid, sõpru ja naabreid avama järjekordseid uusi ruume.

Nüüd on Luhtre õuel oma muuseumi kõrval ka väike käsitööpood, peamajas valmis kuus kahekohalist tuba ja torniosas luksuslik-romantiline sviit. Poekeses on kõige muu kõrval müügil perenaise Marje 85aastase ema õmmeldud lapitekid ja disainerist tütre omapärased kampsunid. Olgu lisatud, et küpses eas tegusa proua valmistatud lapitekid kaunistavad turismitalus kõiki voodeid.

Marje Schmidt meenutas, et 2005. aasta novembris alustades oli neil valmis külalistemaja, saun, bassein ja väike söögisaal, vahepealsete aastate jooksul on lisandunud pallimänguväljakud, grillikoda, suur kiik ja mänguala, siin on oma talu muuseum, õuele on kerkinud väike ööbimiskohtadega saunamaja, 2012. a talvel avati suur saal.

Pererahva sõnul nad enam uusi hooneid majutamise tarbeks juurde ei ehita, sest nüüd saab peavarju pakkuda suurele bussitäiele ehk 50 külalisele. Küll aga tahavad nad taastada õuel oleva vana lubjaahju, samuti teha katusealuse, kus eksponeerida vanu põllutööristu ja vankreidregesid, mis praegu aidas varjul.

Vana väärtustamine on selle majapidamise olemuslik osa, mille kinnituseks on vanu esemeid paljudes ruumides välja pandud.

Marje ja Kaido Schmidt tänasid abilisi, kes uute ruumide valmimisel käe külge panid. Olgu vaid ühe meistrina nimetatud Harri Riim osaühingust Veskisepad, kes sepistas trepikäsipuud, mida ilmestab ka Luhtre logo.

Marje Schmidt ütles, et uute ruumide valmimine ei tulnud kergelt ja nüüd tuleb hakata laenusid tagasi teenima. Õnneks on juba lähiaegadeks mitu korda täismaja broneeritud. Kõige esimesena on neil päevil kohal filmigrupp - Sulev Keedus hakkab Teenusel üles võtma oma uut filmi ja ööbitakse Luhtres.

Võõrustajad hellitasid külaliste maitsemeeli omapäraste suupistetega, mõnusat tantsumusikat tegi ühemehebänd Raen Väikese isikus. Õhtu üllatuseks oli õues toimunud omapärane tuleetendus.

Foto: Reet Saar
Allikas: Märjamaa Nädalaleht

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Nõmmeotsa küla, Märjamaa vald, Raplamaa www.luhtre.ee näita numbrit

Nõmmeotsa küla, Märjamaa vald, Raplamaa www.luhtre.ee näita numbrit

Saada e-mail

Uudiste arhiiv