Tallinna loomaaias sündis külastajarekord

04.11.2013
Laupäeva, 2. novembri hommikul ootas Tallinna loomaaed külastajarekordit – 350 000 inimest aastas, mis on ühtlasi suurim külastajate arv sellel sajandil.

Milleeniumivahetusest alates on loomaaia populaarsus pidevalt kasvanud ja huviliste arv suurenenud.

Kogu eelmine vihmane nädal kulus kassanumbrite jälgimisele, laupäevahommikune päikesepaiste aga tõotas ümmarguse numbri kiiret täitumist. Loomaaia töötajad olid varakult väravas ootamas, et õnnelikku piletiostjat rõõmustada. Selleks osutus tallinlane Paul Ney, kes tuli loomaaeda koos kaasa Katri Raudsepa ja kolme lapsega. Perekond sai direktor Mati Kaalult tugeva käepigistuse ja kingiks loomaaia aastase perepääsme koos suveniiridega. Lapsed Oliver (12), Hanna-Loore (11) ja Iris (1) jõuavad loodetavasti aasta jooksul loomaaia loomad ja rajad põhjalikult selgeks saada.

Veskimetsas asuv looduslik parkmets meelitab linnainimesi. Loomaaeda tulekut soosisid hea suveilm ja palju sisukaid teemapäevi. Eriti rahvarohkeks kujunesid hilisõhtused ettevõtmised nagu tiigriöö ja hundijuttude õhtu, samuti traditsioonilised ööekskursioonid. Ka jääkarud, ninasarvikud, maod ja elevandid said omanimelise päeva ja olid loomaaeda tulemise põhjuseks. Lastekaitsepäev ja loomaaia sünnipäev on alati rahvarohked, sest odava hinnaga piletid toovad kohale ka suure hulga hinnatundlikku rahvast. Et kõigile midagi harivat ja meeldejäävat pakkuda, peeti juba teist aastat loomaaia loodushariduspäeva koos õppetubade ja temaatiliste ekskursioonidega. Ka loomaaia haljastuses olevaid puid ja põõsaid tutvustanud õppekäigud ning spetsialistide konsultatsioonid taimede ja seenenäitusel leidsid palju huvilisi – Veskimetsa botaanilised ja geoloogilised leiud on loomade kõrval vaatamist väärt!

Direktor Mati Kaal, kellel täitus 1. novembril, päev enne publikurekordit 45 aastat loomaaeda tööle tulemisest, nentis, et loomaaedade populaarsus on tõusutrendis ja kokku külastab maailma loomaaedu 700 miljonit inimest aastas. Kahjuks on mõnedes riikides maailma loomaaiad viimasel ajal muutumas lõbustusparkideks, kus peamine ei ole mitte loodusharidus ja liigikaitse, vaid lõbu ja ajaviitmine. Tallinna looomaaed püüab panustada sisulisele tööle.

Loomaaia populaarsus ja kasvav külastajate arv annab hea alguse ka järgmise aasta suvel avatava keskkonnahariduskeskuse töö planeerimisele, kus suviste õueürituste ja aastaringi avatud laste loomaaia kõrval saab mitmekesistada loodushariduslikke tegevusi ka talveperioodil.

Loomaaed ootab külastajaid iga päev: kassad töötavad vaid põhjaväravas kella 9-15 ja piletitel on talvepoolaasta madalamad hinnad. Soojad siseekspositsioonid on esmaspäeviti kinni, teistel päevadel avatud kella 10-16. Loomaaed suletakse talvel kell 17.

Fotol: Loomaaia 350000. külastaja koos perega, keskel loomaaia direktor hr Mati Kaal. Foto autor Inari Leiman.

skoor

3.5

Viimane kommentaar:

"Vähemalt korra aastas tuleb ikka sammud seada võrratult toredasse Tallinna Loomaaeda. Nii on olnud see järjepidevalt üle kolmekümne... (4.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv