Näitus "Võidujooks maailma lõppu" Lennusadamas!

08.11.2013
29. august 2015 – 3. aprill 2016

See USA, Prantsusmaa ja Kanada muuseumide mahukas ühisnäitus kirjeldab maadeavastuse ajaloo üht kõige dramaatilisemat peatükki: Lõunapooluse vallutamise lugu.

Norra maadeuurija Roald Amundsen ja Briti mereväeohvitser Robert Falcon Scott alustasid oma ekspeditsioone 1911. aastal peaaegu üheaegselt. Mõlemad jõudsid sihile, kuid ainult üks neist tuli tagasi koju.

„Võidujooks maailma lõppu“ kirjeldab ja kujutab kummagi meeskonna varustust ja taktikat, aga ka igapäevaelu, mõtteid ja meeleolusid. Näha saab Scotti ja Amundseni baaslaagrite osalisi rekonstruktsioone, unikaalseid fotosid, jooniseid ja paljut muud. Suurem jagu Antarktist oli tol ajal veel avastamata ja sidepidamisvõimalused olematud: tuhandete kilomeetrite pikkusel teekonnal maailma kõige karmimate oludega paigas olenes ellujäämine vaid iseenda otsustest ja oletustest.

Lisaks Lõunapooluse vallutamisele tutvustab näitus Antarktika loodust ja teadusele pühendatud tänapäeva. Jäisel mandril on käinud ka paljud Eestist pärit inimesed: nende kunagisi ja tänaseid tegemisi kirjeldab põhjalik väljapanek, mille on loonud Eesti Meremuuseum.

Näituse on korraldanud American Museum of Natural History (New York, USA), Musée des Confluences (Lyon, Prantsusmaa) ja Royal British Columbia Museum (Victoria, Kanada).

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"vse super!!! (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv