Uue sarja MAAILMAMUUSIKA RITUAALID avakontsert

27.11.2013
30.novembril toimub uue sarja MAAILMAMUUSIKA RITUAALID avakontsert.
Esitamisele tulevad Šoti ja Iiri muusika, laulud ning tantsud.


Esinevad:
JEANA LESLIE flööt, klaver, klahvpillid
SIOBHAN MILLER tants ja vokaal
KRISTAN HARVEY flööt
TINA REES klahvpillid, tants ja vokaal
ADAM BROWN bodhran (iiri trumm), kitarr

Toimumiskoht: 30.11.2013 Mustpeade maja Valge saal, kell 19:00

Šoti rahvuspühal, Püha Andrease päeval tutvustatakse külastajaile Šoti rahvusmuusikat, pajatakse rahvapärimusi, esitatakse tantse (stepptants), lauldakse gaeli keeles. Õhtu juht tutvustab Šotimaa ajalugu, publik saab osaleda tantsudes, õpitakse Šoti laule. Näidatakse pilte Šotimaa loodusest, arhitektuurist, inimestest. Õhtu jooksul kuuleb ka Walesi ja Iiri muusikat ning pärimusi. Kilt ülle ja torupill kaenlasse!
Tõeliselt hea näide osaluskultuurist. Mustpeade maja Valgest saalist on toolid välja viidud ja publik saab vabalt liikuda ning kaasa elada. Kes veidi puhkust vajab, nende jaoks on siiski saalis ka mõned toolid. Saali kõrval olevates salongides šoti ja iiri suupisted-joogid.
See on sari, kus pillimehed-lauljad ei esita ainult lugusid, vaid näitavad oma kultuuri rituaalset olemust. Siin on oluline osa teatraalsusel, sõnumil, ka publiku osalusel.

Jeana Leslie ja Siobhan Miller on kaks andekat noort lauljat-muusikut, tunnustatud säravad tähed Šoti folkareenil. Duo tõusis esile pärast BBC Radio 2 Young Folk 2008 auhinna võitu, sellele järgnes aasta artisti nimetus Šoti Trad Music auhindadel 2009. aastal.
2011. aastal omistati Siobhanile Šoti Trad Music auhindadel Citty Finlaysoni nimeline Šoti aasta laulja tiitel.
Adam Brown on mänginud iiri trummi bodhrani üle kahekümne aasta. Ta on pälvinud kaks Iiri bodhrani meistritiitlit ja neli üleriigilist meistritiitlit.

Toetaja Altia Eesti
Hooaja peasponsor on Tallinna Filharmooniat juba mitu aastat toetanud Altia Eesti AS, kes on Põhja- ja Baltimaades tegutseva juhtiva alkoholifirma Altia Corporation tütarettevõte. Altia toodab ja turustab mitmeid tuntud kohalikke ja rahvusvahelisi joogibrände.

Tallinna Filharmoonia – elamus väärt kontserdist
http://www.filharmoonia.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv