Turismiedendajad pakuvad uusi reisi- ja puhkamisvõimalusi

30.03.2005
Eelmisel nädalal toimunud turismiinfopäeval tutvustasid Saare maakonna turismiedendajad uusi reisi- ja puhkamisvõimalusi.

Samas esitles infopäeva korraldaja Reet Truuväärt trükivärsket kataloogi “Saaremaa turism 2005”.

Sellel aastal avatakse maakonnas mitu uut turismiobjekti. Juunis avab uksed huvitava väljapaneku ja majutuskohtadega Kaali külastuskeskus. Orissaare vallas on üheks tõmbenumbriks kujunenud Maasilinn.

Laasu talus Muhus on jaanalindude, emude ja teiste lindude kõrval külalistele magnetiks kängurud. Lõve jõe äärde kalaküla rajajad lubavad endisaegset rannaküla miljööd ja maitsvaid kalaroogasid.

Maikuu keskel käivitub laevaliin Mõntu sadamast Ventspilsi. Maakonna mitmed turismitalud pakuvad külastajaile uusi ja põnevaid vaba aja veetmise võimalusi.

Soome Uusimaa ja Saaremaa turismipiirkondade koostöövõrgustiku ühisprojektist andis ülevaate Saaremaa Omavalitsuste Liidu nõunik Eerika Thalheim.

“See on Euroopa Liidu poolt rahastatav projekt, mis võimaldab meil soomlastega koostöövõrgustikku luua. Projekt pealkirjaga “Virtuaalsed kogemused” võimaldab meil ühisest virtuaalsest keskkonnast turismialast teavet saada.

Lõpptulemusena tahame seal näha hästi palju loodussõbralikke turismipakette,” tutvustas Thalheim.

Saaremaa messidel jätkuvalt huviorbiidis

Sihtasutuse Saaremaa Turism nõukogu esimehe Margus Mölderi hinnangul tuntakse turismimessidel Saaremaa vastu jätkuvalt huvi. “Tänu Euroopa Liitu astumisele on huvi meie vastu veelgi suurenenud. Riikide areaal, kust meile tullakse, on laienenud. Kõikidel messidel, olgu siis Riias, Helsingis või Tallinnas, on saarlastel hästi läinud,” rääkis Mölder.

Reet Truuväärti sõnul on igasugustel turismiinfotrükistel väga suur roll piirkonna tutvustamisel. Seekordne turismikataloog on juba kümnes. “Kõik need trükised sisaldavad kompaktset informatsiooni kogu turismi valdkonna kohta Saaremaal,” sõnas Truuväärt.

Lätimaa “uues kuues”

17. mail võtab parvlaev Scania Mõntu sadamas Ventspilsiga tutvumisreisiks peale saarlaste esinduse. Avareisiks ja järgnevateks regulaarreisideks tehakse põhjalikke ettevalmistusi. 63-kilomeetrise meretee läbib parvlaev keskeltläbi nelja tunniga. Laev võtab peale 300 reisijat ja 50 sõidukit. Uue liini haldamiseks on loodud firma SLK Ferries OÜ.

Saaremaa Laevakompanii klienditeeninduse juht Anu Lomp tutvustas infopäeval osalejaile Lätimaad “uues kuues”. Lombi sõnul võtavad lätlastest koostööpartnerid laevaliini avamist väga tõsiselt. “Kindlasti pakub Ventspilsi sadamalinn ja teisedki paigad Lätimaal saarlastele huvi. Kogemuste põhjal võin öelda, et Lätis on turistide jaoks palju tehtud. Seal on väga palju ilusaid kohti. Ventspils ise on vaatamisväärsuste poolest rikas – loss, vabaõhumuuseumid, laste lõbustuspargid, puhtad liivarannad,” maalis Anu Lomp naaberriigist ilusa pildi.

Uudiste arhiiv