Barokaja Jõulud - õrnad ja ülistavad!

03.12.2013
Võimalus minna kaasaegse sära ja suurte saalide asemel korra hoopis väiksesse barokikambrisse ja tunnetada, kuidas tehti jõulumuusikat sajandeid tagasi. Vennaste tuba on nii väike, et seal istuvad küünlavalgel musitseerivad pillimehed publikust vaid paari meetri kaugusel.
Jõulud keskaegses majas - selles on meie ajaloolised juured.
Helge ja tasakaalustav kontsert. Barokiajal oli veel kombeks olla õnnelik, rahujalal Jumala, iseenda ja ühiskonnaga. Järgnevad sajandid lõhkusid ja isegi põlastasid sellist suhtumist.

11.12 PÜHA MAURITIUSE BAROKIÕHTUD Barokiaja jõulud - õrnad ja ülistavad,
Mustpeade maja Vennaste tuba kell 19:00


KÄDY PLAAS sopran
ALINA SAKALOUSKAYA mandoliin
OKSANA SINKOVA flööt
ENE NAEL klavessiin
VILLU VIHERMÄE barokktšello, kommentaarid

Kavas jõulumuusikat kõrgbaroki meistrite Bachi ja Händeli loomingust – õrnadest duodest juubeldava kantaadini ja ka tuntud jõululaule.

Vennaste toas on õdus õhkkond, küünlavalgel esinevad ajastu kostüümides muusikud. Täiesti teistsugune barokk-kontsert! Esinejatelt ka kommentaarid. Iga kontserdi avab Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakooli laps-barokkarist.

Kädy Plaas on pälvinud tunnustust nii kontserdi- kui ka ooperilaval. Ta on lõpetanud Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja omandanud magistrikraadi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, õppinud täiendavalt ka Hamburgi Muusika-ja Teatriakadeemia lauluklassis. Ta on töötanud lauljana Eesti Filharmoonia Kammerkooris, tegutseb solistina projektiteatris Nargen Opera ning osaleb Rahvusooper Estonia, teater Vanemuise ning Hamburgi Riigiooperi lavastustes.
Plaasi ulatuslik repertuaar hõlmab muusikat varabarokist kuni kaasaegse muusikani. Ta on pälvinud Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia (2006), Marje ja Kuldar Singi nimelise preemia Noor Laulja (2007), Lili Kaelase Muusikafondi stipendiumi (2007) ning ta on Eesti Kultuurkapitali interpreedi tipendiumi laureaat (2008). Plaas esEsinajitab soolopartiid Toivo Tulevi autoriplaadil „Songs” (Harmonia Mundi, 2008). (EMIKi andmete põhjal)

Piletid: 12 / 8 €
PILET OSTA SIIT
Piletihinnas tervitusjook (vein, mahl ja vesi)
Hooaja peasponsor on Tallinna Filharmooniat juba mitu aastat toetanud Altia Eesti AS, kes on Põhja- ja Baltimaades tegutseva juhtiva alkoholifirma Altia Corporation tütarettevõte. Altia toodab ja turustab mitmeid tuntud kohalikke ja rahvusvahelisi joogibrände.

Toetajad: Altia Eesti ja Estonia kostüümilaenutus
Koostööpartner: Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakool

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv