CORELLI MUSIC - Jõulumuusika festivalil Händeli MESSIAS

26.12.2013
Kontserdiagentuur Corelli Music tervitab kaunil jõulupühal kõiki Maarjamaa muusikuid, Corelli partnereid, toetajaid ja metseene ning oma head publikut! Jõulukingina on lähenemas traditsioonilised aastalõpukontserdid 28. detsembril Tartu Jaani ja 29. detsembril Tallinna Jaani kirikutes, mis on publikut rõõmustanud juba aastaid. Seekord on ettekandel Georg Friedrich Händeli armastatuim suurteos “Messias” eesti ja soome muusikute esituses. Kontserdid toimuvad sel aastal agentuuri Corelli Music ja Eesti Kontserdi koostöös.

MESSIAS
L, 28. detsember 2013 kell 19 Tartu Jaani kirik
(Jaani 5)
P, 29. detsember 2013 kell 19 Tallinna Jaani kirik (Vabaduse väljak 1)
KAVA: Händel ”Messias”
ESINEJAD: solistid Pirjo Püvi (sopran), Ivo Posti (kontratenor), Endrik Üksvärav (tenor), Uku Joller (bass)
Kammerkoor VOCES MUSICALES
CORELLI BAROKKORKESTER ajastu pillidel
Dirigent ANSSI MATTILA (Soome)
PILETID: Tartus ja Tallinnas 12/9€*
Koostöös Eesti Kontserdiga

CORELLI BAROKISÄRAGA UUDE AASTASSE
L, 4. jaanuar 2014 kell 16 Rakvere rahvamaja
(Rakvere mõis)
KAVA: pidulik uusaastakontsert barokkmuusika pärlitest (Vivaldi, Händel, J. S. Bach jt)
ESINEJAD: Ka Bo Chan (kontratenor)
Barokkansambel CORELLI CONSORT ajastu pillidel

TASUTA
Koostöös Rakvere Kultuurikeskusega


Võimsa oratooriumi “Messias” toovad publikuni kammerkoor Voces Musicales ning ajastu pillidel esinev Corelli Barokkorkester, dirigeerib Helsingis asuva Sibeliuse Akadeemia varajase muusika osakonna juht, orelimängija ja klavessinist Anssi Mattila. Solistid on sopran Pirjo Püvi, kontratenor Ivo Posti, tenor Endrik Üksvärav ja bass Uku Joller. Händeli „Messiast“ saab kuulda laupäeval, 28. detsembril kell 19 Tartu Jaani kirikus ja pühapäeval, 29. detsembril kell 19 Tallinna Jaani kirikus.

Kontsertide peaproovid toimuvad 26. detsembril kell 15-19 ja 27. detsembril kell 15-19 Eesti Kontserdi ruumides.

Aastalõpukontsertidega “Messias” jätkub 1. detsembril ja 7.-8. detsembril suure publikumenuga alanud agentuuri Corelli Music neljas jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal“. Festival lõpeb piduliku uusaastakontserdiga 4. jaanuaril kell 16 Rakvere rahvamajas, endises Rakvere mõisas koostöös Rakvere Kultuurikeskusega. Kauni muusikaga imeline jõuluaeg Tartu ja Tallinna kirikutes, mõisates ja muusikasalongides üle Eesti kestab festivalil terve pika pühadeaja 1. detsembrist 2013 kuni 4. jaanuarini 2014. Vastukaaluks tänapäeva jõuluaja ostlemistuhinale tuletab Corelli Music oma jõulumuusika festivaliga meelde jõulude vaimset ja eetilist tähendust.

Georg Friedrich Händeli populaarseim teos "Messias" valmis 1741. aastal ja vaatamata vähesele edule esmaettekandel, on sellest kujunenud maailmaliteratuuri kuulsaim oratoriaalne kompositsioon. Kaunid aariad ja võimsad koorid on maiuspalad, mida publik eriliselt naudib.

"Messias" kantakse ette ajaloolistel instrumentidel, dirigendiks Soome selle ala suurim asjatundja - Sibeliuse Akadeemia vanamuusikaosakonna juht, orelimängija ja klavessinist Anssi Mattila. Mattila on muuhulgas loonud legendaarse Kuudennen Kerroksen Kamariorkesteri (Kuuenda korruse Orkester, praegune Soome Barokkorkester). Anssi Mattila on juhendanud ja üles kasvatanud terve põlvkonna soome vanamuusikuid.

Kontserdiagentuur Corelli Music lõpetab juba neljanda aasta jõulumuusika festivaliga „Kirikupühad Maarjamaal“. Selle aasta festivali oluline märksõna on koostöö. Kuuest festivali kontserdist viis toimuvad eraõigusliku kontserdiagentuuri Corelli Music ja heade partnerite ühiste pingutuste viljana. Koostööpartnerid on Eesti Kammerkooride Liit, Eesti Kontsert ja Rakvere Kultuurikeskus ehk esindatud on nii mittetulundus-, riiklik kui ka munitsipaalvaldkond. Festivali suurimad toetajad on Eesti Kultuurkapital, Tartu linn, Tallinna Kultuuriväärtuste amet ning Corelli Metseenide Klubi.

Corelli Music laiendas 2010. aastal oma suure populaarsuse omandanud kontserdisarja „Kirikupühad Maarjamaal“ jõulumuusika festivaliks. Kaasaja muusikud vahendavad ajastutruult renessansi ja barokiaja meistrite loomingut, tuues tänapäeva inimesteni endiste aegade värvi ja jõulumeeleolu. Festival pakub lisaks tipptasemel muusikalistele elamustele ka esteetilisi ja ajaloolisi lisaväärtusi, kontsertidel esinevad nii professionaalsed muusikud kui ka asjaarmastajatest koosnevad suurepärasel tasemel koorid.

Lisainfo:
Corelli Music: http://www.corelli.ee
Piletilevi: http://www.piletilevi.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv