Corelli Music - jõulumuusika festivali pidulik lõppkontsert

03.01.2014
Homme, 4. jaanuaril kell 16 Rakvere rahvamajas, endises Rakvere mõisas lõpeb piduliku uusaastakontserdiga terve pika pühadeaja, 1.-29. detsembrini suure publikumenuga toimunud agentuuri Corelli Music neljas jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal“.

Koostöös Rakvere Kultuurikeskuse ja kohvikuga Art Café toimuv kontsert on publikule tasuta.
Kontserdiagentuur Corelli Music soovib selle kontserdiga head uut aastat kõigile Maarjamaa muusikuile, Corelli partneritele, toetajatele ja metseenidele ning oma heale publikule!

Esimest korda tähistab jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal“ ka uue aasta algust. Laupäeval, 4. jaanuaril kell 16 Rakvere rahvamajas, endises Rakvere mõisas toimuv Lääne-Virumaa pidulik uusaastakontsert kannab pealkirja „Corelli barokisäraga uude aastasse“ ning selle kava koosneb barokkmuusika pärlitest heliloojatelt nagu Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel ja Johann Sebastian Bach. Positiivse energiaga muusikat esitavad kontratenor Ka Bo Chan ja barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel.

Vastukaaluks tänapäeva jõuluaja ostlemistuhinale tuletab Corelli Music oma jõulumuusika festivaliga meelde jõulude vaimset ja eetilist tähendust. Selle aasta jõulumuusika festivali „Kirikupühad Maarjamaal“ oluline märksõna on koostöö. Kuuest festivali kontserdist viis toimuvad eraõigusliku kontserdiagentuuri Corelli Music ja heade partnerite ühiste pingutuste viljana. Koostööpartnerid on Eesti Kammerkooride Liit, Eesti Kontsert ja Rakvere Kultuurikeskus ehk esindatud on nii mittetulundus-, riiklik kui ka munitsipaalvaldkond. Festivali suurimad toetajad on Eesti Kultuurkapital, Tartu linn, Tallinna Kultuuriväärtuste amet ning Corelli Metseenide Klubi.

Traditsioonilistel aastalõpukontsertidel 28. detsembril Tartu Jaani ja 29. detsembril Tallinna Jaani kirikutes, mis on publikut rõõmustanud juba aastaid, oli seekord ettekandel Georg Friedrich Händeli armastatuim suurteos “Messias” eesti ja soome muusikute esituses. Kontserdid toimusid sel aastal agentuuri Corelli Music ja Eesti Kontserdi koostöös. Võimsa oratooriumi “Messias” tõid publikuni kammerkoor Voces Musicales ning ajastu pillidel esinev Corelli Barokkorkester, dirigeeris Helsingis asuva Sibeliuse Akadeemia varajase muusika osakonna juht, orelimängija ja klavessinist Anssi Mattila. Solistid olid sopran Pirjo Püvi, kontratenor Ivo Posti, tenor Endrik Üksvärav ja bass-bariton Uku Joller.

Esimesel advendil, 1. detsembril kell 20 toimunud festivali avakontsert tutvustas pillide kuningat orelit omapärase kõlamaailmaga. Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus esinesid kavaga ”Advendiöö” Virgo Veldi saksofonil ja Ulla Krigul orelil. Hilisõhtuse kirikukontserdiga soovisid muusikud publiku leebelt tuua advendiaega, anda aega mõtiskluseks juba lõppema hakkama aasta üle ning pakkuda lihtsalt kaunist olemist neile, kes armastavat oreli ja saksofoni kooslust. Meeleolukal advendikontserdil publikust tulvil kirikus kõlas valdavalt eestimaine kaunis muusika, sealhulgas Galina Grigorjeva ”Molitva” (“Palve”), Artur Kapi “Prelüüd”, Tõnu Kõrvitsa “Thule koraalid” jpm.

Teise advendi paiku aset leidnud kontserdid olid erilised selle poolest, et esimest korda sai traditsioonilistel Eesti Kammerkooride Liidu jõuluootuse kontsertidel nautida säravat barokiaja muusikat. Kavas oli Joseph Haydni ”Missa brevis Sancti Joannis de Deo”, Hob. XXII/7 (“Väike orelimissa”), Corelli Concerto grosso g-moll, op 6 nr 8 “Fatto per la notte di natale” (“Jõulukontsert“) ja Concerto grosso F-duur, op 6 nr 9, samuti Giovanni Battista Pergolesi ”Magnificat” (tegelik autor Francesco Durante). Kauni kavaga kontsertidel tegid seekord koostööd Eesti Kammerkooride Liidu koorid Tallinnast, Tartust ja Lõuna-Eestist ning varajase muusika esitusele spetsialiseerunud Corelli Barokkorkestri solistid dirigent Martin Sildose juhatusel. Agentuuri Corelli Music ja Eesti Kammerkooride Liidu koostöös aset leidnud jõuluootuse kontserte sai kuulata laupäeval, 7. detsembril kell 17 Tartu Jaani kirikus ning pühapäeval, 8. detsembril kell 18 Tallinna Jaani kirikus.

Corelli Music laiendas 2010. aastal oma suure populaarsuse omandanud kontserdisarja „Kirikupühad Maarjamaal“ jõulumuusika festivaliks. Kaasaja muusikud vahendavad ajastutruult renessansi ja barokiaja meistrite loomingut, tuues tänapäeva inimesteni endiste aegade värvi ja jõulumeeleolu. Festival pakub lisaks tipptasemel muusikalistele elamustele ka esteetilisi ja ajaloolisi lisaväärtusi, kontsertidel esinevad nii professionaalsed muusikud kui ka asjaarmastajatest koosnevad suurepärasel tasemel koorid.

Lisainfo:
Corelli Music: http://www.corelli.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv