CORELLI MUSIC tähistab Eesti Vabariigi sünnipäeva kontserdiga

20.02.2014
Kontserdiagentuur Corelli Music tähistab armastatud Eesti Vabariigi 96. sünnipäeva kontserdiga "EESTI ROMANSS. Igatsus".

Tuntud sopran Kaia Urb ja kitarrist Heiki Mätlik esitavad 23. veebruaril kell 16.00 igatsevalt kauni valiku Eesti heliloojate romansiloomingust. Meeleoluka salongikontserdiga jätkab Corelli Music oma juubeliaastat hubases Toompea muusikasalongis. Klassikute romansside kõrval saab nautida ka uuemaid laule meie heliloojatelt. Eesti Vabariigi aastapäeva eelõhtul pakuvad kuulajatele meeldiva üllatuse esimest korda kõlavad Eesti diplomaadist ja asjaarmastajast helilooja August Johannes Torma (1895–1971) romansid..


Tavapäraselt antakse 23. veebruaril üle riiklikud kultuuri- ja spordipreemiad Toompeal asuvas ajalooväärtuslikus saalis Teaduste Akadeemias Kohtu tn 6, kus juba aastaid on toimunud Corelli Musicu ühe tuntuima sarja Toompea muusikasalongi kontserdid. Kuna sel aastal toimuvad kõik Eesti sünnipäeva tähistavad riiklikud üritused Pärnus, on suurepärase akustikaga saalis võimalik nautida eesti muusika pärle eesti muusikute esituses. Iidse Tallinna südames asuv ajalooline hoone, meie rikkaliku arhitektuuripärandi kaunis näide endine Ungern-Sternbergide linnapalee kõrgel Toompea veerel, lummab oma luksusliku interjööri ning uhke vaatega kaugele üle mere ja vanalinna katuste.

Salongikontserdil kõlavad eesti heliloomingu klassikute Miina Härma, Mihkel Lüdigi, August Weizenbergi, Konstantin Türnpu ja Artur Lemba hingepuudutavad romansid, aga samuti uuemad laulud meie heliloojatelt Ester Mägi, Eino Tamberg, Kuldar Sink ja Margo Kõlar. Need laulud on salvestatud Kaia Urbi ja Heiki Mätliku viimasele heliplaadile "Igatsus", mis on andnud nime ka Eesti sünnipäeva tähistavale Toompea muusikasalongi kontserdile. Igatsust millegi kauni ja tabamatu järele lisavad salongikontserdil mõned vene romansid, mis seovad mõtteliselt ka Eesti riigi ajaloolise asukoha kultuuride ristteel.

Lisainfo

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv