Sarjast MAAILMAMUUSIKA RITUAALID, teemaks Ukraina nõialaulud

03.03.2014
MARIANA SADOVSKA vokaal, India harmoonium


Unikaalne Ukraina nõialaulude kava, mille meeleolu ulatub vaiksest loitsust või südamlikust mõtiskelust eksalteeritud eneseväljenduseni. Siin on ürgset naiselikkust ja sisemist tarkust, mida antakse pärimuse teel edasi emadelt tütardele. Selle kavaga on Mariana Sadovska edukalt esinenud paljudes riikides ja juhatanud ka selleteemalisi vokaal- ning rahvamuusika meistriklasse.

Mariana Sadovska on Lvivist pärit Ukraina lauljanna, kes tegutseb praegu Saksamaal, kuid on töötanud ka Itaalias, USA-s, Suurbritannias ja Prantsusmaal. Mariana esitab Ukraina rahvamuusikat, mida ta ise on kogunud. Tema helikeel on kaasaegne, ühendades ukraina pärimusmuusikat improvisatsioonilise džässi, ürgsete ja eksperimentaalsete vokaalhelide ja kabareemuusikaga.

Naistepäeva nädal tulemas ja hulka kontserte selle puhul. Enamus on stiilis „kõik roosid ma kingiksin sulle…“. Tallinna Filharmoonia kutsub publikut naistepäeval hoopis ukraina nõianeiu kontserdile. Just - nõianeiu..noor ja ilus, aga laulab nõialaule ja seostab neid ka naistepäevaga. Laulab naiselikkusest, naise mõjuvõimust ja intuitsioonist, aga ka hirmust. Üks põnevamaid laule on hällilaul-kaebus, kus ta teeb järgi nii varese kraaksumist kui lapse nuttu. Ja see nõidus on pigem selline Kunksmoori nõidus – ravimise ja elamise kunst, naise sisim tarkus
Kontsert toimub Mustpeade maja 08.03.2014 kell 19:00

Lisainfo

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv