CORELLI MUSIC – 10. sünnipäev, Mõisaromantika ja VENE ROMANSS

11.03.2014
Kontserdiagentuur Corelli Music tähistab täna, 11. märtsil oma 10. sünnipäeva. Esialgu vaid barokkansambli Corelli Consort loomingulise tegevuse arendamiseks asutatud agentuur on nende aastatega kasvanud tuntuimaks eraõiguslikuks kontserdikorraldajaks Eestis, kes korraldab aastaringselt kontserte, kontserdisarju ja festivale peamiselt meie rikkaliku arhitektuuripärandi ajaloolistes hoonetes väga paljudele eesti ja ka välismuusikutele.

Corelli Music jätkab oma tunnustust pälvinud tegevust endiselt stiilselt ja elegantselt ning alustab juubeliaastat kaunimate mõisate ballisaalides, kutsudes nautima meeleolukaid kontserte VENE ROMANSS sarjas „Mõisaromantika“. Meie tippmuusikud sopran Kaia Urb ja kitarrist Heiki Mätlik toovad publikuni oma 23-aastase koostöö jooksul kõige rohkem esitatud ja publiku poolt palavat heakskiitu leidnud kava “VENE ROMANSS” Kõltsu mõisas (reserveeritud) ja 16. märtsil kell 17.00 Alatskivi lossis Kodavere kihelkonnas Tartumaal. Kavas on õhtutäis imepäraselt hingeminevaid laule vene romansside kullafondist - Pjotr Tšaikovski, Mihhail Glinka, Aleksandr Ivanov-Kramskoi jpt. Eesti Rahvusringhäälinguga koostöös on see kava ka salvestatud ja plaadifirma Harmonia Mundi on kavaga plaadi välja andnud.

Vene romanss on vene kõrgkultuurist pärinev imelise muusika ja kauni poeesia sulam. Seda prantsuse kultuuriloost ja kirjandusest mõjutusi saanud žanrit armastati eriti 19. sajandi vene kõrgeltharitud aadelkonna salongides. Neis lauludes on rohkesti nüansse ja kiirelt vahelduvaid meeleolusid, mis peegeldavad au ja armastuse eri tahkusid. Määravaks võib selles pidada kõrge tundekvaliteediga teksti. Paljude romansside alusena on kasutatud selliste säravate poeetide nagu Puškin, Lermontov, Nekrassov, Fet ja Tolstoi imekaunist loomingut, tihti ka rahvalaulu ja -luulet. Iga romanss on omaette lugu – kohtumised, lahkuminekud, õilsad aated, ohvrimeelsus, õrnus, tunnete siirus, kirg ja armastus. Ja mis peamine – vene hing!

Mõisaromantikat võib mõista mitut moodi. Igal juhul kuulub aga romantika – nagu ka vene romansside juurde – tunnete väärtustamine, argipäevast põgenemine ja kauni hetke kalliks pidamine. Kõik, kes te sooviksite oma armsatele keset talvekülma midagi ilusat ja erilist pakkuda: kontsert mõisasaalis on hea võimalus ühendada kaunis ümbruses romantiline õhtu tundeküllase muusikaga. Naudi Corelli endiste aegade stiili ja elegantsi!

Agentuuri Corelli Music järgmised kontserdid toimuvad 12.-13. aprillil ajaloolistes Jaani kirikutes Tartus ja Tallinnas. Traditsioonilistel kannatusaja kontsertidel “Kirikupühad Maarjamaal” – PASSIOON toovad publikuni kaunist barokiaja muusikat solist kontratenor Ka Bo Chan, Corelli Barokkorkester ajastu pillidel ja dirigent Martin Sildos.



Lisainfo

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv