BeebiBuum Hiiumaal!

17.03.2014
Alates 13.märtsist on Hiiumaa Muuseumi Pikas Majas avatud näitus "BeebiBuum!". Näitus on koostatud Tallinna Linnamuuseumi Lastemuuseumi poolt ja püüab heita nostalgilise pilgu väikelaste vahenditele Eesti Vabariigi ajast kuni taasiseseisvumiseni.

Näitusel on esemeid Tallinna Linnamuuseumi, Eesti Rahva Muuseumi ja Hiiumaa Muuseumi kogudest. Suur osa väljapandust pärineb koostaja Tuuli Silberi enda, kolleegide, sugulaste ning sõprade ja paljude hiidlaste tagavaradest. Väljapanek koosneb erinevatest kümnenditest pärinevatest luttidest ja lutipudelitest, ristimiskleitidest ning muust riidekraamist. Samuti näitusel näeb nii noore ema nõuanderaamatuid Eesti Vabariigi ajast kui ka Nõukogude perioodist pärinevaid katsiku kinkidest ning –postkaartidest. Loomulikult ei puudu väljapanekust ka mänguasjad ning beebiraamatud.

Külastaja saab istuda pargipingil ning lehitseda fotoalbumeid ning proovida kätt nuku-beebi mähkimisel kahest eri aastakümnest pärineva õpetuse järgi.
Näituseruumis võib kehastuda beebiks ning tunda kõike, mida beebid võivad tunda – hiigelsuured lelud ja kõrge aed.
Olgu see väljapanek väikseks eeltõukeks ühiskonna tähelepanu suunamisel lastele - meie tulevikugarantiile. Laste sündivusest on saanud meie tillukese riigi ning rahva püsimajäämise võtmeküsimus. On aeg muuta see küsimus strateegiliseks eesmärgiks number üks. EESTISSE ON VAJA BEEBIBUUMI!

Väljapaneku koostas ning kujundas Tuuli Silber, kunstnik Ulla Saar.

Näitus jääb avatuks kuni 30. aprillini. Näituse külastamine muuseumi piletiga.
Näitus on avatud E-R 10-17.00 ja L-P 11-16.00

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kärdla, Hiiumaa

Kärdla, Hiiumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv