AASTA VIIMANE BAROKIÕHTU!

01.04.2014
Sari PÜHA MAURITIUSE BAROKIÕHTUD/ Suursugune Purcell
8.aprillil kl 19.00 Mustpeade majas

ROBERT STAAK basslauto, theorb
ALINA SAKALOUSKAYA sopranlauto ehk mandoliin
OKSANA SINKOVA flööt
ENE NAEL klavessiin
VILLU VIHERMÄE barokktšello, kommentaarid

Järgmisel teisipäeval on viimane võimalus aastal 2014 Püha Mauritiuse barokiõhtut külastada. Kevadisest kavast on see viimane ja sügisel sarja kontserte teha pole võimalik. Loodetavasti jätkub sari kevadhooajal 2015 ja hakkab kajastama Euroopa õukondi läbi ajaloo ja muusika prisma. Nõusoleku sarjaga koostööks andis ajaloolane David Vseviov.

Seekord on kavas kõige kuulsama Inglise helilooja Purcelli ja vähemtuntud autori Dowlandi teosed ning vanad renessansi duetid kahele lautole - aariad, tantsud. Haruldane ja harvakõlav muusika.

Erakordselt stiilipuhas kontsert, kus kuuleb inglaslikult omapärast barokkmuusikat ja kõlab Eestis nii haruldane kahe lauto duett.

Robert Staak on Eestis üks hinnatumaid keskaja, renessanss- ja barokkmuusika interpreete. Pärast Tallinna Muusikakooli lõpetamist klassikalise kitarri erialal pühendus Staak lautole ja muudele vanadele näppepillidele (theorb, barokk-kitarr). Ta on õppinud ka Helsingis ja Baselis. Staak on hinnatud basso continuo mängija ansamblis ning osalenud ka vanamuusika ooperiprojektides mitmel maal. Robert Staak õpetab Eesti Muusikaakadeemias, on töötanud muusikatoimetajana Eesti Raadios ja aastatel 1991-1998 lautomängijana ansamblis Hortus Musicus. Ta on iganädalase Klassikaraadio saate Vanamuusikatund autor.

Vennaste toas on õdus õhkkond, küünlavalgel esinevad ajastu kostüümides muusikud. Täiesti uutmoodi barokk-kontsert! Esinejatelt ka kommentaarid.Iga kontserdi avab Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakooli laps-barokkartist.

Hooaja peasponsor on Tallinna Filharmooniat juba mitu aastat toetanud Altia Eesti AS, kes on Põhja- ja Baltimaades tegutseva juhtiva alkoholifirma Altia Corporation tütarettevõte. Altia toodab ja turustab mitmeid tuntud kohalikke ja rahvusvahelisi joogibrände.

Piletid 12 / 8 €
Piletihinnas tervitusjook

Toetavad Altia Eesti, Estonia kostüümilaenutus
Koostööpartner Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakool

Tallinna Filharmoonia - elamus väärt kontserdist
Heili Vaus-Tamm
sarja autor ja pressiesindaja
52 56322
www.filharemoonia.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv