II MS pagulasromaanid ja Piafi laulud!

07.04.2014
Sari "Kirjanik ja džäss" - Erich Maria Remarque
II MS pagulasromaanid ja Piafi laulud
10.aprill kl 20.00


Jazzi ja kirjanduse klubi õhtu, kus saab kaasa mõelda ja tunda: kuuleb üllatavaid fakte, kuulsaid mõtteid ja head muusikat.

TAFF club
Vaimne, hubane, lõõgastav

JÜRI AARMA tekst
REBECCA KONTUS laul
HENRI PEIPMAN klaver (Austraalia-Eesti)
HEIKKO REMMEL (kontrabass)


Sari toob publiku ette ühe olulise kirjaniku loomingu ja tema ajastu džässi. Legendaarse saksa-prantsuse kirjaniku Remarque´i peene huumoriga vürtsitatud valulised pagulasromaanid Teise maailmasõja ajast ning Edith Piafi lauludel põhinev muusika loovad selle õhtu hõrgu atmosfääri.

Et õhtu autorid on II Maailmasõjaga seotud, on loomulik. Remarque kirjutas romaane pagulastest. Piaf esines okupeeritud Prantsusmaal sõjavangidele, ta lasi end koos nendega pildistada ja neilt fotodelt väljalõigatud näopilte kasutati vastupanuliikumise passide tegemisel.

Henri Peipman lisab õhtule hämmastaval kombel aga ka esinejatepoolse isikliku mõõtme. Temagi on omamoodi Teise maailmasõja pagulane. Tema isa põgenes sõja eest Austraaliasse ja eesti poiss Henri sündis juba sel kaugel mandril. Kord aastas käib ta aga Eestis külas ja esinemas. Seekord toob ta kaasa ka oma isa mälestuseks salvestatud heliplaadi.

Remarque:
„Ühe inimese surm on katastroof, miljoni inimese surm aga statistika“ (Must obelisk, 1956)
„Mu teema on selle sajandi inimene, humaansuse probleem. Ja mu kreedo on individualisti oma: sõltumatus, sallivus, huumor“

Pilet 7€
Sissepääs Pühavaimu tn 9



Tallinna Filharmoonia – elamus väärt kontserdist
Heili Vaus-Tamm
52 56322
Lisainfo

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv