CORELLI MUSIC – Kirikupühad Maarjamaal PASSIOON

07.04.2014
Kontserdiagentuur Corelli Music jätkab 10. juubeliaastat ja pakub kauneid muusikaelamusi imelistes arhitektuuripärlites. Järgmised kontserdid toimuvad palmipuudepühal, 12.-13. aprillil ajaloolistes Jaani kirikutes Tartus ja Tallinnas. Traditsioonilistel kannatusaja kontsertidel “Kirikupühad Maarjamaal” – PASSIOON toovad publikuni kaunist barokiaja muusikat solist kontratenor Ka Bo Chan, Corelli Barokkorkester ajastu pillidel ja dirigent Martin Sildos. Kavas on J. S. Bachi ja Vivaldi soolokantaadid aldile ning Bachi ja Händeli kaunid orkestriteosed kannatusaja teemaga sobivast muusikast.

Aastal 2006 alanud ja jätkuvalt publikumenuka sarja “Kirikupühad Maarjamaal” seekordsed kontserdid on mitmes mõttes omapärased.
* koostööd teevad Hongkongis sündinud ja läbi USA Eestisse jõudnud kontratenor Ka Bo Chan ning eesti parimad barokkmuusikud

* noor dirigent Martin Sildososaleb ka kohe algavatel Eesti Muusika Päevadel, juhatades Tallinna Ülikooli Sümfooniaorkestri kelmikalt publikule orienteeritud kontserte Nokia kaubanduskeskuses 5. aprillil

* barokkmuusika esituseks olulise continuo-grupi koosseisus osaleb lisaks orelile ja tšellole ka eesti kannel, mis täidab üllatuslikult tavapärase teorbi või lauto ülesandeid. See on Eestis esmakordne katsetus, kuid on välisriikides suure vaimustusega vastu võetud.

Agentuur Corelli Music juhatab vaikse nädala traditsiooniliselt sisse kannatusaja teemalise kauni muusikaga kirikuvõlvide all. Tuntud kontserdisarjas “Kirikupühad Maarjamaal” toimuvad kontserdid PASSIOON toovad publiku ette kontratenori Ka Bo Chan ning ajastu pillidel musitseeriva Corelli Barokkorkestri laupäeval, 12. aprillil Tartu Jaani kirikus ja palmipuudepüha pühapäeval, 13. aprillil Tallinna Jaani kirikus. Kontserte juhatab dirigent Martin Sildos. Kava tutvustab müstilise kõlaga hääleliiki kontratenorit. Selle võluva meeshääle esituses saab nautida imekauneid teoseid barokiaja meistritelt: kavas on Johann Sebastian Bachi soolokantaadid „Wiederstehe doch der Sünde“ BWV 54 ja „Vergnügte Ruh’, beliebte Seelenlust“ BWV 170 ning Antonio Vivaldi motett „Filiae maestae Jerusalem“ RV 638. Lisaks kõlab kontsertidel kannatusaja meeleoluga sobiv orkestrimuusika.


Palmipuudepüha kontsertidel teeb solistina kaasa Hongkongis sündinud kontratenor Ka Bo Chan – suurepärane ja särav muusik, kes 17-aastaselt asus laulmist ja koorijuhtimist õppima Portlandis USA-s. 1997. aastal tuli ta Veljo Tormise kutsel Eestisse, õppis edasi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, lõi siin perekonna ning tegutseb nüüd vabakutselise muusikuna. Ta on koostööd teinud paljude Eesti dirigentide, solistide, kooride ja orkestritega, kontserdid viivad teda aina rohkem nii kodu- kui ka välismaa lavadele ja festivalidele. Tema repertuaar kontratenorina ulatub vanamuusikast nüüdisheliloojate loominguni.

Corelli Music jätkab oma tunnustust pälvinud tegevust endiselt stiilselt ja elegantselt ning alustas juubeliaastat Toompea muusikasalongis ja kaunimate mõisate ballisaalides, kutsudes nautima meeleolukaid kontserte meie rikkaliku arhitektuuripärandi pärlites. Esialgu vaid barokkansambli Corelli Consort loomingulise tegevuse arendamiseks 2004. aasta märtsis asutatud agentuur on nende aastatega kasvanud tuntuimaks eraõiguslikuks kontserdikorraldajaks Eestis, kes korraldab aastaringselt kontserte, kontserdisarju ja festivale väga paljudele eesti ja ka välismuusikutele.


KANNATUSAJA KONTSERDID:
L, 12. aprill 2014 kell 19.00 Tartu Jaani kirik (Jaani 5)
Palmipuudepüha, P, 13. aprill 2014 kell 19.00 Tallinna Jaani kirik (Vabaduse väljak 1)


ESINEJAD:
Solist kontratenor KA BO CHAN
CORELLI BAROKKORKESTER ajastu pillidel
Dirigent MARTIN SILDOS


KAVAS: J. S. Bachi soolokantaadid aldile BWV 54 ja 170, Vivaldi motett „Filiae maestae Jerusalem“ RV 638 ja kaunid orkestriteosed kannatusaja muusikast – Sinfonia Bachi kantaadist BWV 21, Händeli Concerto grosso op 3 nr 3 HWV 314 ja Bachi vaieldava autorsusega Avamäng BWV 1070 (esmaettekanne Eestis).


Corelli Music: Lisainfo:

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv