SALONG. ILUS MÖLDRINEIU

28.04.2014
Romantismi võlu ja valu Schuberti tsüklis „Ilus möldrineiu"

RENE SOOM bariton, Rahvusooper „Estonia“, PIIA PAEMURRU klaver,
HEILI VAUS-TAMM kommentaarid

Video KÜLLI MARISTE, stiilikunstnik LIIVIKA PÕVAT-STRAUS, stiilifotograaf SVEN TUPITS


Hooaja viimane „Salong“ on täielik risk – see esitab väljakutse nii publikule kui ka esitajatele. Risk on tuua „Salongi“ publiku ette nii klassikaline kava. Kuigi see rändamise ja looduseusaldamise teos sobib ideaalselt maikuu algusse. Schuberti laulutsüklit võib võtta kui 19.sajandi popmuusikat. Samas on selles teoses sees kogu romantismiaja inimese enesetunnetus - rännukihk ja õnne otsimine kaugetest paikadest, fatalism, õnnetu armastus, enesetapp armastuse tõttu ehk wertherlus ja saatusemärkide lugemine loodusest. Kuna sari on aastaid nii hästi läinud, võivad korraldajad endale lubada piiride kompamist – kuhu maani tuleb publik kaasa.


Väljakutse esitajatele on see, et laulja ja pianist on pandud möldripoisi ja möldrineiu kostüümidesse. Sarja üks põhimõtteid on anda publikule ka visuaalset ajastupilti. Samas vokaalduo kontserdil pole seda kunagi tehtud. Meil on aga esinejatega vedanud – Rene Soom on Rahvusooper „Estonia“ üks loomingulisemaid ja suurema näitlejameisterlikkusega lauljaid. Soom on ka SEB publikupreemia laureaat 2014! Piia Paemurru on väga võimekas ja paindlik artist, kes ka mänguga kaasa tuli, riietudes esimese pianistina möldrineiuks.

Traagiline kurioosum on aga see, et Schubert ise, 19. sajandi kauneimate armastuslaulude autor, suri vaesuses ja kõigist hüljatuna 1828. aastal süüfilisse. Milline saatuse iroonia.

01.05.2014 kell 19:00 Mustpeade majas
Piletid 22 €. Kaetud laudadel ajastu suupisted ja joogid



NB! Pressile olemas ka Sven Tupitsa spetsiaalselt selle kava jaoks tehtud fotod kostümeeritud esinejatest.

Hooaja peasponsor on Tallinna Filharmooniat juba mitu aastat toetanud Altia Eesti AS, kes on Põhja- ja Baltimaades tegutseva juhtiva alkoholifirma Altia Corporation tütarettevõte. Altia toodab ja turustab mitmeid tuntud kohalikke ja rahvusvahelisi joogibrände.


Lisainfo

Tallinna Filharmoonia – elamus väärt kontserdist!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv