Umbrohufestival Koigi mõisas

09.05.2014
Euroopa Majanduspiirkonna Finantsmehhanismide toel alustame sellel aastal Koigi mõisas kahe sündmuse, Umbrohufestivali ja Moosilaada, korraldamist, mis muudavad mõisa hooned ja pargi veelgi enam avalikkusele suunatuks, toovad juurde külastajaid nii Koigist kui kaugemalt ning värsket hingamist mõisa tegemistesse.
Maikuu 23-ndal ja 24-ndal kuupäeval toimub Umbrohufestival, mis on suunatud kõigile hea Eestimaise toidu ja tervisliku elustiili sõpradele Koigis, Järvamaal ja Eestis. Sündmuse märksõnadeks on Eestis kasvanud, looduslik ja tervislik.

. Nimelt annab sel päeval oma teadmisi ja oskusi Koigi ja teiste Järvamaa koolide kokkadele edasi üks Eesti tipp-kokk. Sellel päeval serveerime õpilaste söögivahetunni hoopiski Umbrohufestivaliks Koigi mõisa peahoonesse loodud pop-up restoranis.
Reede õhtul kella 18.00-st on oodatud traditsiooniliste tantsudega, nagu näiteks reilender, polka ja teised, rohkem või vähem sinapeal olevad tantsusõbrad osa saama tantsutoast, kus pakume lisaks ka kohalikke tervislikke hõrgutisi suupisteks. Tantsutuba on tasuta, kuid eeldab eelregistreeringut vastavalt allpool toodud juhistele.

Laupäeval, 24. mail, õpetatakse Koigi mõisa tallis sisse seatud tippkoka õpitoas toidusõprasid, kes soovivad oma oskusi lihvida ja uute kulinaarsete saavutuste jaoks inspiratsiooni saada. Tegemist on eelregistreeringut nõudva ja tasulise osaga festivalist.
Kella 11.00-st tutvustatakse ja pakutakse mõisa peahoones kohalikke tervislikke hõrgutisi ning peahoone ümber on igal soovijal võimalik tulla oma istikutega ja neid müüa või vahetada teiste huvilistega ehk siis toimub rohevahetus ja taimede müük. Rohevahetus ja taimede müügi eest me tasu ei võta, kuid palume samuti end registreerida.

Laupäeva jooksul toimuvad mõisa peahoones tervisliku toidu seminarid. Esimeses neist tutvustavad dr Renata Sõukand ja Raivo Kalle Eesti looduslikke toiduained, söödavaid taimi ja ravimtaimi ning viivad osalejad söödavaid taimi avastavale jalutuskäigule Koigi mõisa parki. Peale seda tutvustavad toitumisspetsialistid Erle Jõemaa ja Külli Holsting umbrohusmuutisid ja toortoitu. Õpitoa käigus saab ise teha ja maitsta smuutisid, mis annavad su kehale väge. Teinekord isegi piisavalt, et seljatada isegi raskeid haigusi. Tule kuulama ja proovima ning muuda end süües tervemaks. Mõlemad tervisliku toidu seminarid on tasuta, kuid palume ennast neile registreerida.

Laupäeva õhtul alates kella 20.00-st on avatud pop-up restoran Koigi mõisa peahoone saalis, kus pakutakse mitme käiguline õhtusöök ja kell 21.30 astuvad lavale Maarja-Liis Ilus ja Peeter Rebane. Kontsertõhtusöök on eelregistreeringut nõudev ja tasuline. Kohtade arv on piiratud, seega on mõistlik kiiresti reageerida.

Kutsume kõiki Koigi valla inimesi, keda huvitab kohalik ja tervistav toit festivalist osa saama. Enda registreerimiseks erinevates töötubades ja festivali osades kirjutage aadressil elle@koigi.ee, tuues kirjas välja millisest festivali osast soovid osa võtta. Festivali tasuliste osade puhul on registreeringu kinnituseks teostatud ülekanne vastavalt teile vastuseks saadetavas e-kirjas toodud juhistele.

Korraldaja jätab endale õiguse teha festivali kavas muudatusi.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv