C. R. Jakobsoni Talumuuseum Juunikuus ootame Kurgjale suvistepühasid tähistama, perepäevadele, jaaniõhtule ja ravimtaimedepäevale!

26.05.2014
1. ja 15. juunil toimuvad perepühapäevad
Sel suvel ootame lisaks suvistele sündmustele kuuel pühapäeval kõiki huvilisi meie muuseumisse perepühapäevadele. Need kuupäevad on 1. ja 15. juuni, 6. ja 27. juuli, 17. ja 24. august.
Lisaks muuseumikülastusele on võimalik nendel päevadel kell 12.00 – 17.00 osaleda meisterdamise töötubades.
1. juunil on avatud meelte, villa ja puidu töötuba ning 15. juunil paeltepunumise ja villa töötoad.
Osalemine perepühapäeval töötoas maksab 1 euro, muuseumikülastus muuseumipileti eest.
8. juunil suvistepüha tähistamine
Suvistepühi tähistame pühapäeval, 8. juunil kell 12.00 – 15.00. Räägime suvistepühade kommetest, meisterdame mänguasju ja pajupilli ning värvime kaselehtede ja heinapepredega mune. Keedame sõira ning teeme võid, mida siis karaski peal maitseme. Mängime vanu mänge, mõistatame ning katsume osavust ja kiirust.
Programmi hind inimesele 4.00 €. Tegevust leiab kogu perele. Ootame kõiki huvilisi osalema. Vajalik eelnev registreerimine telefonil 4458171, 58600025 või meiliaadressil info@kurgja.ee.


23. juunil rahvusliku jaanipäeva tähistamine

Jaanipäeva tähistamine algab kell 19.00 rändteatri Vaba Vanker Urmas Lennuk kirjutatud etendusega „Kiigeldes priiks“ muuseumi kiigeplatsil. Etendus on lugu eestlaseks olemise ilust ja imest ning laval kõlavad kiigelaulud ja pärimusmuusika. Rändteater rändab hobustel läbi maa. Rohkem infot leiab teatri kohta internetist aadressil Lisainfo
Peale etendust teeme läbi jaanipäevakombed, muusikat teeb ansambel Kõuk, milles löövad kaasa ansamblist Legshaker tuttavad pillimehed, kes viljelevad pärimusmuusikat. Kindlasti on tulemas meeleolukas pidu mõnusas seltskonnas. Toimuvad erinevad töötoad ja jõukatsumised. Kaasa võib võtta piknikukorvi, kuid palume, et kangeim alkohoolne jook selles oleks õlu. Muuseumi rehetoast on võimalik osta karaskit, kohupiimakooki, salatit ja šašlõkki, mida saab küpsetada meie kiigeplatsil.
Etenduse „Kiigeldes priiks“ vaatamine maksab 7/10 eurot ning jaanipeol osalemine 3 eurot.
28. juunil ravimtaimede päev

28. juunil algusega kell 12.00 toimub talukultuurikooli õppepäev, mille teemaks on ravimtaimed ja -toidud metsast. Korraldame seda üritust koostöös RMK Loodushoiusakonnaga. Karepa ravimataimeaia perenaine ja mitme kokaraamatu autor Katrin Luke tutvustab muuseumi veskis ravim– ja toidutaimi loodusest ning õpetab mida ja kuidas neist valmistada. Toimub ka toitude degusteerimine. On võimalik ka kaasa osta Karepa ravimtaimeaia salve ja muid tooteid. RMK matkajuhi saatel toimuvad ravimataimeretked muuseumi ümbruse metsades. Lastel on võimalik osaleda erinevates töötubades.
Katrin Luke töötoas osalemine maksab täiskasvanule 5 eurot, kooliealisele lapsele 1 euro ja eelkooliealistele on tasuta. Vajalik eelnev registreerimine telefonil 4458171, 58600025 või meiliaadressil info@kurgja.ee.

Kohtumiseni Kurgjal!

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Tänapäeva lapsed ei tea suurt vanaaja elust miskit.Aga Kurgja parandab selle vea,tutvustab vanaaja eluolu päris põhjalikult.Pakub vanaaja... (5.0)" Anna hinnang

Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv