Kaljo Põllu näitus

26.05.2014
Hiiumaa Muuseumi Pikas Majas on avatud Hiiumaa kunstniku Kaljo Põllu näitus "Väelised maastikud". Näitus on avatud kuni 30. juunini.

Sügisel möödub 80 aastat kunstnik Kaljo Põllu sünnist ja kevadel 55 aastat tema esimesest suurest saavutusest - Puski kooli lõpetamisest.

Kaljo Põllu sündis 28. novembril 1934. aastal Hiiumaal Kopa külas. Pärast Puski kooli lõpetamist 1949. aastal kunstniku haridustee jätkus Haapsalu Pedagoogilises koolis. Esialgu köitis teda muusika, kuid peagi tekkis huvi kunsti vastu. Ehkki täna me teame Kaljo Põllut kui graafikut, lõpetas ta Kunstiinstituudi 1962. aastal hoopis klaasikunsti erialal.

Esimesed tööaastad olid Tartu Ülikooli Kunstikabineti juhatajana. Seejärel Eesti Riikliku Kunstiinstituudi joonistuskateedri dotsendina ning 1988. aastast professorina. Paljud omaaegsed tudengid mäletavad Kaljo Põllut pikkadelt rännakutelt ja ekspeditsioonidelt, kus õpiti jäädvustama ning mõistma sugulusrahvaste kultuuripärandit. Mõjutusi nendest retkedest jõudis kunstniku enda loomingusse. Niisamuti kandis ta südames armastust Hiiumaa vastu.

Kaljo põllu lahkus meie hulgast 2010. aastal. Tema mitmekülgne looming ning sisukas elutöö ootavad veel analüüsimist ja uurimist. Näitusel on eksponeeritud nii autori graafilised lehed sarjadest "Kodalased" ja "Kalivägi", kui ka kunstniku algusaastate looming.

Näituse on koostanud Helgi Põllo.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kärdla, Hiiumaa

Kärdla, Hiiumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv