Piritale näituste halli juurde tuleb autokaravanide puhkeküla

11.04.2005
Euroopa Liidus olemine toob Eestisse senisest rohkem karavanituriste.

Tallinn City Camping OÜ kavatseb suveks avada Eesti Näituste halli juures Pirital autokaravanide puhkeküla, et meelitada linna rohkem autokaravanidega turiste.

“Autokaravanide kämping rajatakse mujal maailmas tavaliselt linna piirile metrooharu juurde, meil seda aga ei ole. Kui panna autokaravanidega turistid linna piirile, lähevad nad kardetavalt kaduma,” ütles OÜ Tallinn City Camping juhataja Kaupo Kala.

Praegu on autokaravanidega reisijate jaoks ainsad peatumisvõimalused Peoleo kämping väljaspool linna piiri Pärnu suunal ja Teletorni juures asuv Motoklubi kämping.

Linn on nõus

Kala sõnul on firmal põhimõtteline kokkulepe ja linna kooskõlastus olemas, praegu käib ettevalmistus. Selle käigus luuakse autokaravanidega turistidele võimalused pesta ja kuivatada pesu, kasutada elektrit, kaabeldusi, traadita internetti, vabaneda reoveest ja teha muid vajalikke toimetusi.

“Tavaliselt on autokaravanid nii moodsad, et seal on tualetid ja dušid sees. Kuhugi peavad nad selle ju tühjendama ja seda peab saama teha keskkonnasõbralikult,” ütles Kala.

Autokaravanid on tema sõnul Euroopas küllalt populaarne reisimisvõimalus, peredega reisitakse nädalaid. “Liigutakse 10–15 karavaniga, üks luuraja on päeva võrra ees ja teised liiguvad järele,” selgitas Kala. Euroliiduga ühinedes on piirid lahti ja autokaravane saab seetõttu ka Eestis liikumas näha üha rohkem.

Mõte pole siiski originaalne. “Eelmisel aastal käivitus sama idee Läti messikeskuses, põhimõtteliselt võtsime selle sealt üle,” tunnistas Kala.

Kala sõnul on oodatud ka siseturistid, näiteks telkida soovivad üliõpilased. “Hinnad jäävad puhkekülas hotellihindadega võrreldes ikkagi sümboolseks,” lubas Kala.

Puhkeküla avatakse plaani kohaselt 15. mail ja suletakse 15. septembril.



Eesti Päevaleht

Uudiste arhiiv