Tartu Ülikooli muuseum kutsub Toomemäge avastama

27.06.2014
Alates sellest suvest pakub Tartu Ülikooli muuseum nii gruppidele kui üksikkülastajatele Tartu ühe sümboli Toomemäe ekskursioone. Ekskursiooni käigus tutvutakse Toomemäe erinevate kihistuste, sümbolhoonete ja monumentidega.

„Tartu Ülikooli muuseumi paiknemine ülikooli ajaloolise campuse keskmes, kohas, millest ülikooli taasavamisega 19. sajandil algas Tartu kui teaduskeskuse areng, on ülikooli pärandi vahendamisel ning tänaste teadussaavutuste tutvustamisel üks meie olulisemaid rikkusi,“ räägib Tartu Ülikooli muuseumi arendusjuht Mairo Rääsk Toomemäe olulisusest. „Ülikooli muuseumil on keskne koht nende protsesside tutvustamisel ja mõtestamisel, mis on Tartust teinud Eesti vaimupealinna, rahvusvaheliselt tuntud teaduskeskuse ja Eesti rahvusliku teadusmõtte looja ning arendaja.“

Üksikkülastajale mõeldud ekskursioonid toimuvad kolm korda nädalas – kolmapäeviti ja reedeti kell 13.00 inglise keeles ning laupäeviti kell 13.00 eesti keeles. Juulikuus on ekskursioonid tasuta, augustis muuseumi tavaliste piletitega. 45-minutilise ekskursiooni käigus räägitakse nii Toomemäel asunud linnusest, Tartu esmamainimisest, Tartu piiskopriigist kui ka teaduskeskuse kujunemisest tänapäevani välja.

Gruppidele suunatud ekskursioonidel saab valida kolme vaatenurga ning erineva hoone külastamise vahel. Ekskursioonil „Keskaegne Tartu“ tutvutakse Baltikumi uhkeima tellisgootika ehitise Tartu toomkirikuga, külastatakse toomkiriku torne ja hauakambrit. „Teaduskeskus Tartu“ viib huvilised UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluvasse Tartu tähetorni , kus muuhulgas on eksponeeritud maailmakuulus Fraunhoferi teleskoop. „Ülikoolilinn Tartu“ kutsub külastajad Tartu Ülikooli peahoonesse, kus 200 aasta vältel on esinenud lugematu arv maailmakuulsaid teadlasi, ning ajaloolisesse kartserisse, kus tutvutakse 19. sajandi tudengite elu-oluga.

Grupiekskursioone saab tellida viies erinevas keeles ning vastavalt soovile saab ekskursioonil erilist tähelepanu pöörata kokkupuutepunktidele Soome, Venemaa, Saksamaa kultuuriruumidega või üldisemalt valgustusajastuga.

Lisainfo ja broneerimine: 737 5674, muuseum@ut.ee, loe lisa kodulehelt ning Facebookist!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv