Rahvusvahelise Looduskaitseliidu Liigikaitsekomisjoni juhtnõukogu istung Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskuses

09.07.2014
26. – 30. augustini toimub Tallinna Loomaaia keskkonnaharidusekeskuses Rahvusvahelise Looduskaitseliidu (IUCN) Liigikaitsekomisjoni juhtnõukogu (SSC) istung. Juhtnõukogu arutab kolme päeva jooksul päevakajalisi üleilmseid loodushoiuprobleeme ja kujundab oma seisukohad neis küsimustes.

Istungi juhatab sisse avatud sümpoosion 26. augustil. Selle kestel tutvustavad juhtnõukogu liikmed Eesti teadlastele, looduskaitsespetsialistidele, ajakirjanikele ja lihtsalt huvilistele loodushoiu olukorda maailmas. Paarikümne lühiettekande kestel tutvustatakse enamikke olulisi globaalseid teemasid, sealhulgas näiteks üleilmse loodushoiu valupunktid, loodushoiu strateegiline planeerimine, ohustatud liikidega kaubitsemine, punase raamatu tähtsus liigikaitses, inimese ja looma konfliktid ja nende lahendamine, võõrliigid, tiigrite kaitse, ninasarvikute kaitse, kliima muutuste mõju loodushoiule, selgrootute kaitse olulisus, majanduse ja loodushoiu seosed.
Täpsem programm ja juhised registreerumiseks avaldatakse hiljemalt juuli lõpus.

Maailma Looduskaitseliit on vanim ja suurim globaalne keskkonnaorganisatsioon, millel on enam kui 1200 liikmesorganisatsiooni, sh üle 200 riigi valitsuse ja enam kui 900 mittetulundusühingut. IUCN tegevus on jaotunud kuude komisjoni, kus osaleb enam kui 11 000 teadlast ja eksperti kogu maailmast. IUCN peetakse üheks usaldusväärsemaks, kompetentsemaks ning sõltumatumaks rahvusvaheliseks loodushoiuorganisatsiooniks. Looduskaitseliidu liikmeteks Eestis on Keskkonnaministeerium ja Eestimaa Looduse Fond.
Liigikaitsekomisjon on IUCN suurima liikmeskonnaga komisjon, mis koondab endasse enam kui 9000 vabatahtliku teadlase ja eksperdi tegevuse peaaegu kõikidest maailma maadest. Komisjonis koosseisu kuulub enam kui 130 ekspertgruppi, rahvusvahelise punase raamatu töörühm ja mitmed sihtotstarbelised grupid.

Lisainfo:
Tiit Maran
tel 5066859
tiit.maran@tallinnzoo.ee


skoor

3.5

Viimane kommentaar:

"Vähemalt korra aastas tuleb ikka sammud seada võrratult toredasse Tallinna Loomaaeda. Nii on olnud see järjepidevalt üle kolmekümne... (4.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv