Sagadi mõisa suveuudised

06.08.2014
Kuumad suvepäevad meelitavad kõik maale. Kui mererannal lebamisest isu täis, on Sagadi mõisas palju vaadata-tegutseda. Mõisahoonete paksude müüride vahel on mõnusalt jahe ning ka sumedateks suveõhtuteks oleme üht-teist mõelnud.

Looduskool ootab
Alates juunikuust on igapäevaselt muuseumikülastajatele olnud avatud ka looduskool. Just peredele on see suurepärane võimalus süüvida loodusesse vastavalt oma huvidele ning eelistustele - meie juhendajad saavad personaalselt teiega tegeleda, mängida ja õpetada.
Põnevaid kollektsioone, ülesandeid ja mänge leiab looduskoolist veel augusti keskpaigani iga päev kell 10 kuni 18. Edasi läheb looduskool üle oma tavapärasele tegevusele ehk hakkab taas läbi viima koolitusi ja programme, mille kohta rohkem infot leiad siit!

Suvised näitused
Sel suvel ootab metsamuuseumis näitus "Päevaliblikad ja mets" ning härrastemaja pööningul "Mõisamuinasjutud".

Liblikate näitus metsamuuseumis toob külastaja ette Eesti päevaliblikate kireva maailma ning aitab rohkem mõista nende kaunite olendite igapäevaelu. Näituse tekstid ja fotod on meie parimalt "putukapiltnikult" Urmas Tarteselt, näituse mängude-töölehtede osa meie looduskooli juhendajatelt.

"Mõisamuinasjutud" on muinasjutuline fotonäitus 12-st Eesti mõisast, kus piltidele jäädvustatud otsekui vanadest legendidest pärit modellid. Agentuuri Avart projekt toob välja kummitusliku kaunitari Hõreda mõisast, Saue mõisa võrgutava perenaise, muidugi Sagadi mõisa saatusliku daami jne.

Näitused on avatud muuseumite lahtiolekuaegadel suve lõpuni.

Uudiste arhiiv