SUUR JUUBELISHOW KALJUSTEST WIMBERGINI TALLINNA FILHARMOONIA 20

04.09.2014
SUUR JUUBELISHOW KALJUSTEST WIMBERGINI
TALLINNA FILHARMOONIA 20
Galakontsert parimatest kavadest
13. september kell 17 Mustpeade maja Valge saal



Tallinna Filharmoonia tähistab oma 20. sünnipäeva koos publikuga.
TF on kontsertorganisatsioon, millega seotud mitmed eesti muusikaelu suurkujud. Läbi kahe kümnendi ollakse kõige laiema ampluaaga kontsertorganisatsioon, millel ka eesti ainus džässi ja kirjanduse klubi.

13. septembri kavadki on barokist džässini, koreograafia ja luulega. Näidatakse kõike erinevat, mis teeb Tallinna Filharmoonia kontserdid publikule nii väärtuslikuks ja armastatuks.


Ühest küljest loovad hooaja väga kõrgetasemelised Tallinna Kammerorkestri kontserdid, teisalt kammermuusika kavad, mille märksõnadeks on fantaasiarikkus, kontseptuaalsus ja kunstivaldkondade ühendamine. Organisatsiooni korraldada on ka Tallinna suve suursündmus – Birgitta festival.

13. septembri kontserdil esitatakse parimaid palu Tallinna Kammerorkestri ja TAFF clubi kavadest, sarjadest „Püha Mauritiuse barokiõhtud“, „Kirjanik ja džäss“ ja „Salong“. Esmasesitlusena uuest sarjast „Ikoon“ on kavas lõik Arvo Pärdi õhtust - esinevad koreograaf-tantsija Dmitri Harchenko ja pianist Marrit Gerretz-Traksmann.
Õhtu jooksul on laval: Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Eri Klas, Tõnu Kaljuste, Risto Joost, Raivo Tafenau, Püha Mauritiuse barokkansambel, Erkki Otsmann, Dmitri Harchenko, Marrit Gerretz-Traksmann, Uku Joller, Alina Sakalouskaya, Piia Paemurru, Jüri Aarma, Wimberg, Andranik Ketchek, Jaak Lutsoja, Tanel Liiberg, Siim Aimla Kvartett, videokunstnik Külli Mariste, õhtujuht Rene Soom (Rahvusooper Estonia).

Kuna Tallinna Filharmoonia viiest direktorist kolm on seotud (olnud) džässiga ning galal soleerivad direktorid ühises numbris nimega Director-jazz: Tarmo Leinatamm, Urmas Kõiv, Jüri Leiten ja Estonian Dream Big Band (dirigent Siim Aimla). Tallinna Filharmooniale pühendatud luuletuse esitab Wimberg, kes on hooaja vältel TAFF clubi (džässi ja kirjanduse klubi) luuleosa kandja.
Seltskond on mitmekülgne ja huviäratav.

Tallinna Filharmoonia – elamust väärt kontsert
Produtsent ja pressiesindaja Heili Vaus-Tamm
52 56322
www.filharmoonia.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv