Ülo Sooster-90

12.10.2014
Tänavu 17. oktoobril algusega kell 17.30 tähistab Hiiumaa Muuseum 90 aasta möödumist kunstnik Ülo Soosteri sünnist.

Sel puhul avame Kärdlas muuseumi Pikas Majas Soosteri ja tema Tartu sõpruskonna loomingut puudutava näituse. Kuigi Hiiumaa Muuseumi kogudes on suur hulk kunstniku noorepõlvetöid ja joonistusi, on meie partneriteks selle näituse tegemisel lisaks Ülo Soosteri pojale Tenno-Pent Soosterile ka Tartu Kunstimuuseum ja Vaal Galerii Tallinnas ning mitmed eraisikud.

Kahtlemata on Ülo Sooster (1924-1970) üks tuntumaid Hiiumaalt pärit kunstnikke. Tema rolli nii Eesti kui ka Venemaa kunstielus on raske üle hinnata.

Samaaegselt näituse avamisega 17. oktoobril korraldame Pikas Majas ka lühiseminari. Ettekannete abil tuletame meelde kunstihuvilistele Ülo Soosteri elu ja loomingu tähtsamaid perioode. Ülevaate kunstniku seosest Hiiumaaga teeb Helgi Põllo ning Tiiu Talvistu (Tartu Kunstimuuseum) räägib teemal “Ülo Sooster tartlasena Moskvas ja moskvalasena Tartus”.

Näitus on avatud 2015. aasta jaanuarini ja selle aja jooksul on kavas korraldada mitmeid erinevaid teematunde ja koolitusprogramme nii õpilastele kui ka täiskasvanutele.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kärdla, Hiiumaa

Kärdla, Hiiumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv