Tartu Ülikooli kunstimuuseumis on erakordne võimalus uudistada kahte muumiat

13.10.2014
Tartu Ülikooli kunstimuuseumis on novembri lõpuni külastajatele uudistamiseks väljas kaks 3000 aasta vanust Egiptuse poisslapse muumiat.

Muumiad kuuluvad Otto Magnus von Richteri Egiptuse muististe kollektsiooni, mis jõudis Tartu Ülikooli 19. sajandi algul. Ülikoolile annetas kollektsiooni orientalisti isa Otto Friedrich von Richter. Üliõpilaste innustamise ja harimise eesmärgil kingitud kollektsiooni kuulusid lisaks lapse ja nooruki muumiatele ka iibise ja koerlase muumiad ning erinevad muistised. Kõigi muumiate seisukord ei võimalda neid pidevalt eksponeerida, kuid sel sügisel saab taaskord muumiaid uudistama tulla.

Sügise jooksul saab kunstimuuseumis Egiptusega lähemalt tutvuda ka erinevate ürituste raames.

Egiptuse tavainimese igapäevaellu saab heita pilgu 13. oktoobril kell 18 toimuval Viasati filmiõhtul. Film „Iidne Egiptus: Elu ja surm Kuningate orus“ räägib 3500 aastat tagasi Egiptuses elanud tavainimestest, nende harukordsest eluviisist ja erakordsest surmaviisist. Üritus on osa Viasati sarjast „Kinoõhtud Eesti muuseumites“ ja on huvilistele tasuta.

Isadepäeval, 9.novembril kell 11-14 toimub Tartu Ülikooli kunstimuuseumis perepäev, kus saab uurida mumifitseerimise iidseid võtteid, voolida skarabeuseid ning lähemalt tutvuda eksponeeritavate muumiatega.


Lisainfo: Jaanika Anderson, tel 737 5384, jaanika.anderson@ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv