Jõuluaeg Viimsi vabaõhumuuseumis ja Rannarahva muuseumis

19.11.2014
Jõuluaeg Viimsi vabaõhumuuseumis ja Rannarahva muuseumis
30.novembrist-6.jaanuarini


Viimsi Vabaõhumuuseumi jõuluküla

Esimene advent 30.novembril, toob jõuluhõngu ajaloolisesse ranakülla Tallinna lahe ääres - Viimsi vabaõhumuuseumisse.
Külakuusel süttivad küünlad, tared ehitakse jõuluehtesse ja peredes tehakse ettevalmistusi jõulude saabumiseks. Külastajad saavad ka ise jõuluettevalmistustes osaleda, meisterdada traditsioonilisi jõuluehteid, õnne valada ja lõkketulel vorste praadida. Pererahvale lisaks ootavad külalisi ka taluloomad, ettetellimisel on hobused ja kutsud valmis viima soovijaid ka sõidule. Avatud on pudelipostkontor, kus saab jõulusoove üle maailma laiali saata ja fotoateljee, kus on võimalik mälestuseks stiilne pühadefoto teha.



Igal laupäeval ja pühapäeval kell 10.00-18.00 toimub vabaõhumuuseumis jõuluturg, kus kaubeldakse Eestimaise toidukraami ja käsitööga. Ka muuseumipoes on saadaval suur valik mereteemalisi kingitusi ja jõuluehteid.

Jõuluaeg Rannarahva Muuseumis

Rannarahva Muuseum on endale kodu leidnud pea sajandivanuses koolimajas Pringi rannakülas. Rannarahva kultuur ja tradistioonid leiavad kajastamist hubases majas, mis on pühade puhul uhkes jõuluehtes. Eestimaa tekstiilikunsti grand old lady, Anu Raua soe, pehme ja imekaunis näitus lummab külastajaid terve jõulukuu jooksul ja toob meisse kõigisse killukese jõulusoojust.

13.detsembril toimuval erilise miljööga Rannarahva jõululaadal on müügil jõulukingid vaid parimatelt käsitöömeistritelt, töötab jõulukohvik ja kingipakkimise töökoda.

Jõulukülas pakume erinevaid jõuluprogramme lastele ja suurtele, nii Viimsi vabaõhumuuseumis, kui Rannarahva muuseumis. Võimalus tellida ka toitlustamine.

Grupikülastused ja giidiga ekskursioonid palume ette broneerida.

Pakettidega saab tutvuda meie kodulehel www.rannarahvamuuseum.ee

Jõuluküla pilet maksab 5€, ühe piletiga pääseb kahte muuseumisse.

Tule naudi ehedad Eestimaiseid jõule mere kaldal, ajaloolises rannakülas, vaid 20 minuti kaugusel linnakärast.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv