Anu Raua isiknäitus „Lõpik“ Rannarahva muuseumis ja Viimsi Püha Jaakobi kirikus

20.11.2014
Neljapäeval, 20.novembril kell 17.30 avatakse Viimsis Rannarahva muuseumis ja Püha Jaakobi kirikus tekstiilikunstnik Anu Raua isiknäitus. Peamiselt koosneb väljapanek väärikatest vaipadest, mida on näitusel üle 30. Näha saab ka kavandeid, mustriloomi ja Anu loomingust inspireeritud vahvat käpikuteaeda.

Lõpik on murdes millegi lõppemine või lõpetus. Näitus Lõpik on samuti omamoodi lõpetus, sest otsa hakkab saama käesolev aastaring ning samuti armastatud kunstniku Anu Raua vaipade ringirändamise üks etapp. Imekaunid vaibad pöörduvad nüüd peale pikka ja tegusat näituste perioodi tagasi oma kodudesse, kuid enne veel võib neid alates 21. novembrist terve jõulukuu jooksul imetleda Viimsis, Rannarahva muuseumis ja Viimsi Püha Jaakobi kirikus. Kõrvutiasetsevaid näitusepaiku ühendavad sümboolsed käpikuteaiad, mis inspireeritud Anu loomingust ja valmistatud Viimsi Kunstikooli laste poolt. „Anu vaipade kohta on öeldud, et neis põimuvad tõsine ja naljakas, igapäevane ja igavikuline. Näitusepaikadena kannavad Rannarahva muuseum ja Viimsi Püha Jaakobi kirik samuti endas elu mitmekülgsuse erinevaid tahke, mille ühendab tervikuks laste poolt meisterdatud kirev käpikuaed“ kommenteerib näituse kuraator Kadi Karine.
Anu vaibad pole kunagi lihtsalt vanade mustrite ja ornamentide koopiad, vaid iga taies on tõeline meistriteos, mis jutustamas mõnda lugu – olgu selleks siis oranžikalt hõõguv ahjusuu, rukkirääk põllul või igavikulisi aja ning olemise metafüüsilisi tasandeid lahkavad sümboliväljad. Näitusega kaasneb jõulumeeleolukas mustrimäng mida on võimalik tellida grupikülastuste raames. 21.novembril toimub Rannarahva muuseumis kohtumisõhtu Anu Rauaga, sissepääs on prii, vajalik eelnev registreerimine.
Näituse kuraatorid on Kadi Karine ja Erkki Juhandi.
„Lõpik“ jääb publikule avatuks 6.jaanuarini, palume vaibale!
Rannarahva Muuseum asub aadressil Nurme tee 3, Viimsi. Kesklinnast toob kohale liinibuss nr 114 ja marsruuttakso nr 260.

Lisainformatsioon:
Kadi Karine, näituse kuraator
SA Rannarahva Muuseum kogude ja näituste osakonna juhataja
Tel: +372 56252517
e-post: kadi@rannarahvamuuseum.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv