Tampere Maja galerii 16. hooaeg on alanud

28.01.2015
2015. aasta jaoks saabus Tampere Maja galeriile üle 60 näitusetaotluse. Nende hulgast on valitud alanud aastaks 12 näitust. Kunstnike hulgas on nii noori kui ka kogenenumaid tegijaid päritolult lisaks Soomele ja Eestile ka Süüriast ja Ungarist.

Praegu on üleval näitus Tartu kõrgema kunstikooli andekatelt õpilastelt Reelika Holtsmeierilt, Jegor Wegnerilt ja Aleksander Tishkovilt. Järgmise näituse kunstnik on Süüriast pärit kurd Jan Jwan Kurimi. Näitus avatakse laupäeval
07.02.2015.

Ateljee on avatud
Tampere Maja avab oma galerii kolmel korral „Avatud ateljee“ projekti raames. Idee seisneb selles, et kolm erinevat kunstnikku või rühmitust loovad oma töid publiku silme all – linlastel on võimalus tutvuda mitte ainult valmis teostega, vaid ka selle loomisprotsessiga.


Avatud ateljee hooaja esimeste kunstnikena astuvad üles aprillis Soomest pärit Jyri Pitkänen ja Erkki Tarke. Nende kunstiprojekti nimi on „Savonlinna kunstimuuseum“, mis kunstnike kirjelduse järgi „ei kogu kunsti ega ole nali“. Päris Savonlinna kunstimuuseum suleti mõni aasta tagasi, aga projekti kunstnikud on otsustanud jätkata kunstimuuseumi tööd täiesti uudsel moel. Nende projekti käigus tuleb Tartusse puuetega inimeste grupp, kes uurivad kunstnike juhendamisel erinevaid meeli.

Teisele avatud ateljee ajale on valitud Rakvere teatri kunstnikud Eveli Varik ja Kristi Saaremäe. Nemad esitlevad oma tööprotsessi mais. Kunstnikel on kavas korralda muu hulgas monotüüpia töötuba ning luuleõhtu.

Kolmanda avatud ateljee kunstnikuna astub sügisel üles Tiina Aalto. Tema projekt korraldatakse koostöös Tartu Artists in Residence’iga.

Kunstist oma sõnadega
Tampere Maja jätkab eelmisel aastal alustatud projektiga „Kunstist oma sõnadega“. Selle käigus on erinevad kunstihuvilised astunud üles esitlema näitusega haakuvaid teemasid. Näiteks detsembris rääkis füüsik Jaak Kikas nähtamatust maailmast, mis avas Kalli Kalde kosmoseteemalise näituse huvitava vaatevinkli abil.

Tampere Maja galeriis astuvad üles ungarlanna Agnes Kántor ja Moskvas sündinud, aga Eestis kaua töötanud Valeri Vinogradov. Lisaks tuleb galeriisse kaks näitust, mille valib Tampere Kunstnike liit. Kunstikoguja Matti Miliuse 70. sünnipäeva paiku novembris avatakse kuulsa Soome graafiku Jorma Hautala näitus, mis on kokku pandud Miliuse kogust. Märtsis avatakse Soome naivistide näitus koostöös Soome instituudiga. Aasta viimase näitusena saab näha Sanna Paananeni ja Tero Ulvila loomingut.

Tampere Maja galerii (Jaani 4, Tartu) on avatud iga päev kella 9–18. Näituste külastamine on alati prii. Tulevate näituste täpne nimekiri ja lisateave asub aadressil: www.tamperemaja.ee

SA Tampere Maja
Jaani 4, 51007 Tartu
+372 7 386 300
www.tamperemaja.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv