Viimsi ettevõtted avasid ühise infoportaali VisitViimsi.com

17.02.2015
13-15. veebruaril toimuval turismimessil Tourest 2015 tulevad Viimsi ettevõtjad välja ühise veebiväravaga VisitViimsi.com.

Portaal hakkab tegutsema virtuaalse infokeskusena, et tutvustada Viimsit põneva sihtkoha ning väärika elukeskkonnana. Ühiselt tegutsedes tahetakse turistide kõrval pakkuda laialdast infot ka kohalikele elanikele, et pakkuda neile rohkem võimalusi ja informatsiooni oma kodukoha avastamiseks.

Viimsi spaa-maastiku mitmekülgsus ei ole enam kellelegi uudiseks, samuti heade restoranide rohkus. Muuseume tuntakse järjest enam ja traditsioonilisi sündmusigi teatakse. Aga näiteks seda, et Viimsis on võimalus käia koos kaluriga hommikuti merel võrke panemas, sõita postipaadiga hülgevaatlusreisile, käia laupäevahommikuti ehedal taluturul või avastada silmapiiril paistvaid Viimsi väikesaari, ei tea tihti kohalikud elanikudki. Portaali üks eesmärk ongi jõuda välis- ja siseturisti kõrval kindlasti ka Viimsi enda elanikeni, anda infot piirkonna ajaloo, vaatamisväärsuste, restoranide, aktiivse puhkuse ja lõõgastusvõimaluste kohta. Visitviimsi lehel saab olema ka ülevaatlik kultuurikalender, mis tutvustab igapäevaselt sündmusi ja ettevõtmisi, samuti tasub lehel pilk peal hoida, et osa saada erinevatest eripakkumistest ja sooduskampaaniatest. Kui hetkel käib veel veebilehe kiire arendamine, siis veebruari lõpuks loodetakse juba ka mitmes võõrkeeles nähtavad olla. Suvel on plaanis avada füüsiliselt tegutsev infokeskus.

Viimsi vallavanem Jan Trei hindab ettevõtjate initsiatiivi kõrgelt: „Viimsi vallale on VisitViimsi.com virtuaalse infokeskusena samm edasi kaasaegse ja kvaliteetse vaba aja teenuse pakkumise ning turismivõimaluste tutvustamise suunal. Rahvusvaheline teavitusportaal võimaldab üheaegselt jõuda nii eestlastest Viimsi külastajateni kuni kõigi inimesteni, kes Eestit ja Viimsit külastada soovivad. Viimsi valla üks eesmärk on turismi ja ettevõtluse edendamine, kohapealsete töökohtade loomine. Seepärast peame oluliseks tänapäevasel infotehnoloogilisel tasemel tutvustada meie poolsaare rikkalikke võimalusi – ajalugu, puutumata loodust, väikesaari ja puhkekohti. Asume pealinnale nii lähedal, kuid paljud pruugi teadagi, et siin leiab vaheldust nii aktiivne kui rahu otsiv külaline kaasaegsel ja kõrgekvaliteedilisel tasemel.“

Turismimessi ajal teevad Viimsi ettevõtjad hulganisti erinevaid põnevaid pakkumisi majutuseks, spaades lõõgastumiseks, muuseumikülastusteks, väikesaartele sõitmiseks jne. Veebiportaali avamise puhul loositakse välja ka uhkeid auhindu.

Projekti eestvedaja, Rannarahva muuseumi juhataja Riina Aasma sõnul on Viimsi väga põnev paik nii ajalooliselt, kui looduslikult ning ühisel häälel on kõiki neid võlusid, mida Viimsil pakkuda, kindlasti lihtsam välja hõigata: „Viimsi on kontrastide poolsaar. Siin kohtub meri ürgmetsaga, siin asuvad vanad kaluritalud kõrvuti 21.sajandi moodsate kodudega, siin on imelised romantilised väikesaared kuhu paistavad pealinna säravad tuled. Viimsis on ka palju uusi elanikke, kes siia kolinud alles hiljuti ja kodukoha võimalustest eriti ei teagi. Nüüd on neil see koht, kust infot hankida,“ on Aasma ühise algatuse üle rõõmus.

Lisainformatsioon:
Riina Aasma
SA Rannarahva Muuseumi juhataja
Tel: +372 5094 272
e-post: riina@rannarahvamuuseum.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv