Trompetimuusika talendid Tallinna Õpetajate Majas

19.03.2015
1.04. kell 19 Tallinna Õpetajate Majas
Ernesto Chuliá (Hispaania trompetimuusika legend)
Ots (klaver)


Ernesto Chuliá Ramiro on saanud muusikalist õpetust oma isalt, tuntud heliloojalt Salvador Chuliált. Ta on võitnud laureaaditiileid nii rahvuslikel kui rahvusvahelistel konkurssidel. Ernesto oli maailmakuulsa prantsuse trompetivirtuoosi Maurice André´ (1933-2012) lähedane sõber ja mõttekaaslane. Ta on töötanud pikaaegselt Banda Sinfónica Municipal de Madrid trompetisolistina ning teinud koostööd Hispaania tuntumate sümfooniaorkestritega. Alates aastast 2013 töötab trompetiprofessorina Valencia Jose Iturbi nimelises Konservatooriumis.

Meeli Ots õppis Tallinna Muusikakeskkoolis Ruuta Tarase ning Tallinna Konservatooriumis (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) Laine Metsa klaveriklassis. Käesoleval ajal töötab ta neis õppeasutustes kontsertmeistrina. Meeli on esinenud koos paljude solistidega nii Eestist kui mujalt. Mitmetel rahvuslikel ja rahvusvahelistel konkurssidel on ta valitud parimaks kontsertmeistriks.

2.04. kell 19 Tallinna Õpetajate Majas
Adán Delgado Delgada (Hispaania Rahvusorkestri soolotrompetist)
Jaan Ots (klaver)


Adán Delgado Illada on võitnud esikohti nii rahvuslikel kui rahvusvahlistel konkurssidel. Ta on korduvalt olnud Euroopa Liidu Noorteorkestri liige ning töötanud Valencia Palau de les Arts ooperiorkestris (peadirigendid Lorin Maazel ja Zubin Metha).
Käesoleval ajal on ta Hispaania Rahvusliku Sümfooniaorkestri soolotrompetist.


Jaan Ots õpib sümfooniaorkestri dirigeerimist Helsingis Sibeliuse Akadeemia magistrantuuris, kus tema õpetajateks on olnud Leif Segerstam ja Atso Almila, ning on ennast täiendanud Pariisi Konservatooriumis Zsolt Nagy dirigeerimisklassis ja paljudel meistrikursustel.
Jaan on võitnud arvukaid preemiaid rahvuslikel ja rahvusvahelistel konkurssidel, neist klaveri alal tähtsamad I preemia konkursil „Steinway Klavierspiel-Wettbewerb" ja VII Eesti pianistide konkursi finalistidiplom. Ta on pälvinud Yamaha, Holland Music Sessionsi ning Helmi Valtmanni stipendiumid.

Piletid Piletilevist www.piletilevi.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv